“Ο ανιψιός του Μάγου” Μυθιστόρημα του ΚΛΑΪΒ ΣΤΕΪΠΛΣ ΛΙΟΥΙΣ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Ζήστε τη δημιουργία της μαγικής χώρας της Νάρνια στον ΑΝΙΨΙΟ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ, το πρώτο βιβλίο από την κλασική σειρά λογοτεχνίας του φανταστικού του Κ. Σ. Λιούις, που συναρπάζει τους αναγνώστες όλων των ηλικιών για πάνω από εξήντα χρόνια. Το βιβλίο περιλαμβάνει τις πρωτότυπες ασπρόμαυρες εικόνες που είχε δημιουργήσει για τη Νάρνια η βραβευμένη Πολίν Μπέινς.

Περιγραφή

Νάρνια… ένας τόπος παγωμένος με παντοτινό χειμώνα… μια χώρα που προσμένει να απελευθερωθεί. Στην παράτολμη προσπάθειά τους να σώσουν μια ζωή, δύο φίλοι βυθίζονται ξαφνικά σε έναν αλλιώτικο κόσμο, όπου μια κακιά μάγισσα προσπαθεί να τους κάνει σκλάβους της. Τότε όμως το λιοντάρι Ασλάν υφαίνει με το τραγούδι του μια νέα χώρα, τη χώρα που θα γίνει γνωστή ως Νάρνια. Και στη Νάρνια, όλα είναι δυνατά.

Βιογραφικό

O ΚΛΑΪΒ ΣΤΕΪΠΛΣ ΛΙΟΥΙΣ (1898-1963) ήταν ένας από τους γίγαντες της διανόησης του εικοστού αιώνα και αναμφισβήτητα από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της εποχής του. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και δίδαξε εκεί Αγγλική Λογοτεχνία μέχρι το 1954, οπότε και εξελέγη ομόφωνα καθηγητής Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, θέση που διατήρησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Ο Λιούις και ο καλός του φίλος Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, συγγραφέας της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, ήταν μέλη των Inklings, ενός ανεπίσημου κύκλου συγγραφέων που διοργάνωναν συναντήσεις σε μια τοπική παμπ για να συζητούν λογοτεχνικές ιδέες. Το έντονο ενδιαφέρον του Λιούις για τα παραμύθια, τους μύθους και τους αρχαίους θρύλους, σε συνδυασμό με την έμπνευση που του έδιναν τα δικά του παιδικά χρόνια, τον οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ, ένα από τα πιο αγαπητά έργα όλων των εποχών. Ακολούθησαν άλλα έξι βιβλία, που δημιούργησαν την ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά Τα Χρονικά της Νάρνια. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίτλο Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ τιμήθηκε με το βραβείο Carnegie, μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην παιδική λογοτεχνία. Μέχρι τώρα τα βιβλία της Νάρνια έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και τρία από αυτά έχουν γίνει ταινίες.

Η πρωτότυπη εικονογράφηση της Πολίν Μπέινς στα Χρονικά της Νάρνια ακολουθεί με την αναλλοίωτη αξία της το έργο για πάνω από εξήντα χρόνια. Η Πολίν Μπέινς έχει τιμηθεί με το βραβείο Kate Greenaway, διάκριση που την τοποθετεί στην κορυφή της παιδικής εικονογράφησης.

Μεταφραστής: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ISBN: 978-618-01-4563-2, Ημ. Έκδοσης: 8 Δεκ 2022, Αρ. σελίδων: 200, Τιμή: 11,10 €, Ηλικία: 12-13,14+,16+,18+

ISBN e-book: 978-618-01-4564-9, Τιμή E-book: 8,88 €