Ο Έλληνας ζωγράφος Σταύρος Δίτσιος εκθέτει έργο του, στο Μουσείο της Ραγκούσας

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει την πορεία του ο Έλληνας ζωγράφος Σταύρος Δίτσιος στο εξωτερικό.

Έργο του επιλέχθηκε να εκθέσει, για το Sicily Summer Art Expo απο τις 22-29 Ιουλίου 2023 που θα πραγματοποιηθεί στην Ραγκούσα στην καρδιά του Σικελικού Μπαρόκ της Ιταλίας και θα φιλοξενηθεί στο σημαντικό μουσείο του καθεδρικού ναού της Ραγκούσας.

Λίγα λόγια για τον Καλλιτέχνη.

Οι δημιουργίες του Σταύρου Δίτσιου, εμπνευσμένες από τον αφαιρετικό εξπρεσιονισμό έχουν βαθύ συμβολικό χαρακτήρα, αναζητώντας απαντήσεις σε βασικά υπαρξιακά ερωτήματα.
Ο καλλιτέχνης καταργεί τη ρεαλιστική μορφή, όμως κρατάει το περιεχόμενο και μεταφέρει στα έργα του τους συνεχείς προβληματισμούς του για τη σημερινή πραγματικότητα. Η τεχνολογία και τα αδιέξοδα της, ο άνθρωπος σε σχέση με τη φύση, η ζωή ως συμπαντική προέκταση και η συνεχής μεταβολή της σε ενέργεια και δημιουργία είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται στο πολυεπίπεδο έργο του. Χρησιμοποιεί τα μοτίβα ως σημεία επαφής με την πραγματικότητα, ενώ από την άλλη εγκαταλείπει οποιαδήποτε διακριτά σημάδια για να αιωρηθεί και να αποσπαστεί από οτιδήποτε απτό.

Ο Σταύρος Δίτσιος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλίας από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Ανήσυχος και διερευνητικός, ασχολείται με άλλες πτυχές της τέχνης, όπως η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία σε θέατρα για κλασικό μπαλέτο και θεατρικές παραστάσεις. Ανακαλύπτει επίσης πτυχές του εαυτού του γράφοντας παιδικά παραμύθια.

Ο Σταύρος Δίτσιος είναι ζωγράφος διεθνούς εμβέλειας και επιρροής.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, Ιστορικούς Χώρους, Εκθέσεις Τέχνης και γκαλερί παγκοσμίως, όπως το Palazzo Della Cancelleria Vaticana στη Ρώμη, όπου έχει λάβει διεθνές βραβείο.
Επιπλέον, έχει εκθέσει στο Μουσείο Τέχνης και Επιστήμης, στο Μιλάνο, στο Palazzo Borghese, στη Φλωρεντία, στο Topic Salon στην Πράγα, στο Raum Salmgasse στη Βιέννη, στο Μουσείο Francesco Gonzaga στη Μάντοβα κ.λπ.

Έργα του Σταύρου Δίτσιου έχουν δημοπρατηθεί από οίκους δημοπρασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι πίνακές του ανήκουν σε συλλογές σε όλο τον κόσμο όπως το Μουσείο Βορρέ, Αθήνα. Στο Μουσείο Τέχνης Yukyung Νότια Κορέα. Στο Μουσείο Luigi Bellini, Φλωρεντία, στο Μουσείο Σχεδίου Όστεν των Σκοπίων, στο Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, στην Πινακοθήκη της Φλωρεντίας, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.