Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Synaesthetic apparitions – Συναισθητικές οπτασίες

Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Synaesthetic apparitions/ Συναισθητικές οπτασίες διαπραγματεύεται τις καταστάσεις εκείνες τις οποίες βιώνουμε όταν όλες οι αισθήσεις ενώνονται απέναντι από ένα ερέθισμα ή μια εμπειρία. Μια μυρωδιά, μία περιπατητική διαδρομή στην πόλη, μία ανάμνηση, μία φωτογραφία ανακαλώνται με διαφορετικά μέσα σε μια ανεξάρτητη παρουσία.

Εικόνες που εμφανίζονται σαν οπτασίες- αποσπάσματα που αφηγούνται κατάλοιπα της καθημερινής ζωής, που δεν θέλουν να αποτελούν μια καταγραφή ντοκουμέντου. Κινούνται ζωντανά μεταξύ οράματος και πραγματικότητας μεταφέροντας στιγμές αποξένωσης που προέρχονται από μία υποδήλωση απρόσωπης δύναμης για να επαναπροσδιορίσουν ένα άλλο είδος δεσμού με την τέχνη. Εισέρχονται στον χώρο του ονείρου, της φαντασίας που αναφύονται από συναισθηματικές διαδρομές μετατρέποντας την στιγμή σε φευγαλέες χειρονομίες εκτυλίσσοντας μία σκηνή πάθους, προσμονής, έκπληξης, ψευδαίσθησης ή συναισθηματικής εμπειρίας.

Αν και η οπτική πραγματικότητα δεν είναι διακριτή στα έργα, όπως ο Griffin αποκαλεί οι «ασυνείδητες καθοδηγητικές δυνάμεις» και το τυχαίο παραθέτουν την εμπειρία του γεγονότος. Τα έργα τέχνης συνυπάρχουν δυνητικά στον χώρο αφήνοντας οικείες, αλλά και ξένες εντυπώσεις στην αντίληψή μας ζητώντας μας να τα κατανοήσουμε στο πλαίσιο που βρίσκονται ή να διαμορφώσουμε γνώμη για μια συγκεκριμένη πολιτιστική κατάσταση.

Επιμέλεια: Στέλλα Χριστοφή

Καλλιτέχνες: Αντώνης Κανέλλος, Γιώργος Κόντης, Νικόλ Οικονομίδου, Γιώργος Παπαφίγκος, Βαλίνια Σβορώνου, Θεόδωρος Σταματόγιαννης, Αλέξανδρος Τζάννης, Στέλλα Χριστοφή

Εγκαίνια: 30/3/2023, 19:00

Διάρκεια: 30/3-9/4/23. Δευτέρα-Παρασκευή: 18:00-21:00, Σάββατο: 11:30-14:30.

Διεύθυνση: Ηούς 131, 11853 Αθήνα