Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής τριάντα μαθητριών της ζωγράφου Gilda Frumkin

Τριάντα μαθήτριες της ζωγράφου Gilda Frumkin “εκθέτουν” πλήρως τη δασκάλα τους! Μαρτυρούν γιατί και πώς τις μεταμορφώνει σε Δημιουργούς με τη μαγεία της Ελευθερίας.

Η Ελευθερία υπάρχει στην Αληθινή Τέχνη επειδή είναι συνώνυμη της Ομορφιάς δηλαδή των Μορφών, των Αληθινών Υπάρξεων που αντιλαμβανόμαστε με το Βλέμμα, όχι την όραση.

Έτσι, με τα έργα τους, θα δείξουν στο κοινό τι χάνουμε επειδή συγχέουμε τη Μορφή με τη φόρμα, με τα περιγράμματα, με την άψυχη περιγραφική ζωγραφική.

Στο εργαστήριο της Γκίλντα, απελευθερώνεσαι από τη δουλοπρεπή μίμηση του «πραγματικού» ή την ψευδο-ελευθερία της άρνησής του. Τόσο διαφορετικά θέματα, κι όμως η Χαρά η Αγάπη και η Ελευθερία κάνουν όλα τα έργα να αποπνέουν Δημιουργία.

Δεν θα προσφερθεί μόνο η απόλαυση της Ζωγραφικής. Ο τυχερός επισκέπτης θα βιώσει έμμεσα την Ευτυχία που υπάρχει πίσω από αυτήν την καλλιτεχνική ομάδα.

Ζήνα Μαγγιώρου

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00.

Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία.

Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ.  

Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη.

Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin . Κατα την διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών ,όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά.  Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά.

Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού…

Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.