Ολοκληρώνονται με επιτυχία οι παραστάσεις της «Ιζαντόρα Ντακ»

Isadora Duck | Rehearsal. 28.10.2018. Writer-Director: Stella Michailidou.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και έπειτα από πέντε μήνες ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της «Ιζαντόρα Ντακ», του έργου της Στέλλας Μιχαηλίδου σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και αποτέλεσε μια μεγάλη θεατρική επιτυχία της χειμερινής σεζόν 2018-2019.
Την ιστορία της μικρής πάπιας, που ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα και κατάφερε σε πείσμα όλων να βρει τον δικό της μοναδικό χορό, παρακολούθησαν συνολικά περίπου 17.000 μικροί θεατές με τους συνοδούς τους! Ειδικότερα δόθηκαν:
– 14 παραστάσεις για το κοινό, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 4.000 άτομα,
– 41 σχολικές παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 13.000 μαθητές από 212 σχολεία όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας.

 

 

Ανάμεσα στους θεατές του έργου περιλαμβάνονται και εκατοντάδες παιδιά από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες (παιδιά από ιδρύματα, παιδιά με αναπηρίες, ανήλικοι πρόσφυγες).

Τα σχολεία που παρακολούθησαν την παράσταση είχαν πρόσβαση σε ένα πολύ ενδιαφέρον θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με υλικό που βοήθησε τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν διάφορες δραστηριότητες και τους μαθητές να εμβαθύνουν στα ζητήματα που θέτει το έργο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και βιωματικά εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν περίπου 500 μαθητές από 20 σχολεία. Στο τέλος της σεζόν μάλιστα θα διοργανωθεί μια μεγάλη έκθεση με τα έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εργαστηρίων αυτών.

Τα χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γέλασαν με το χιούμορ του έργου αλλά και προβληματίστηκαν πάνω σε θεμελιώδη θέματα όπως η αναγνώριση και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αποδοχή του «άλλου», η ελευθερία στη σκέψη και στην έκφραση, η δύναμη της συγγνώμης και της συγχώρεσης. Παράλληλα, απολαμβάνοντας τη μουσική, τον μοντέρνο και κλασικό χορό, αλλά και μια σειρά από φαντασμαγορικές τεχνικές όπως βιντεοπροβολές και θέατρο σκιών, ήρθαν σε επαφή –κάποια για πρώτη φορά στη ζωή τους– με μια πλούσια και ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια κίνησης: Στέλλα Μιχαηλίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Σκηνικά: Λίλα Καρακώστα
Κοστούμια – Μάσκες – Ειδικές κατασκευές: Δήμητρα Γιοβάνη, Πένη Ντάνη
Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Χορογραφία – Βοηθός σκηνοθέτη: Αρετή Μίχου
Video art: Μπάμπης Βενετόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Ελίνα Ευταξία

Ηθοποιοί: Αριάδνη Αλεξίου, Μαριλού Βόμβολου, Άννα Ευθυμίου, Δάκης Μαυρουδής, Βιβή Μιτσίτσκα, Νανά Παπαγαβριήλ, Σταυριάνα Παπαδάκη, Μάνια Παπαδημητρίου (ηχογραφημένη αφήγηση)
Χορευτές: Ρέβο Κουλουχασβίλι, Ευαγγελία Παπαδάκη, Αλεξία Παπαδοπούλου, Ευγενία Ψωμιάδου
Μουσικοί: Δανάη Πολυκάρπου, Αμαλία Σάνη

Σύνταξη θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος: Μάρθα Κατσαρίδου
Εμψυχώτριες: Μελίνα Μαβίδου, Στέλλα Σιβήτου

Φωτογράφιση παράστασης: Αμάντα Πρωτίδου

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Έναρξη: 11:30
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 7€ (μειωμένο)