Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας συνδιοργάνωσε με το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, έκθεση ζωγραφικής επετειακού χαρακτήρα, αφιερωμένη στον εξέχοντα Κεφαλονίτη εικαστικό, λογοτέχνη και θεωρητικό της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο, για την επέτειο των 50  χρόνων εικαστικής δημιουργίας του (1973-2023) με τίτλο “Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου.”

Στην μεγάλη, τιμητική έκθεση που εγκαινιάστηκε με επιτυχία εκτέθηκαν επιλεγμένα έργα του καλλιτέχνη που έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές του εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αθήνα, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γκέτενμποργκ, Άμστερνταμ, Λευκωσία, Γλασκώβη, Λήντς, Αρέτσο, Θεσσαλονίκη, Πειραιά κ.α.) καθώς και ορισμένα έργα που ανήκουν σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές τέχνης.

Ο Γάλλος επιμελητής εκθέσεων, συλλέκτης Φιλίπ Ζαμέτ επισημαίνει: «Ο Έλληνας καλλιτέχνης αναβαπτίζει αυθεντικά την τέχνη του στα αρχαικά πρότυπα ομορφιάς, με μοντέρνο και πρωτότυπο πνεύμα, κύρια όμως εκπλήσσει για τις πολυμορφικές του εκφραστικές δυνατότητες και την αισθητική του έρευνα.

Η Ιστορικός της τέχνης, Δρ. Μαρίνα Γκόντα αναφέρει για τον διεθνή εικαστικό δημιουργό: Έμπνευση και ταλέντο από τα παιδικά του χρόνια. Είναι διττός, άξιος και ταλαντούχος! Το εικαστικό του έργο είναι ένας κόσμος αδιάκοπης μεταβατικής ροής εφησυχασμού και αισθητικής απόλαυσης. Ένα παράθυρο δόνησης σε έναν ιδιαίτερο καλαίσθητο πολιτισμό επί 50 συναπτά έτη. Οι πινελιές του, πότε απαλές, πότε  έντονες, αφήνουν ανεξίτηλες μνήμες θαυμασμού και  ταξιδεύουν το νου σε ατέρμονους στοχασμούς. Οι τελευταίες του θεματικές ενότητες χαρακτηρίζουν το δικό του ιδιαίτερο προσωπικό χρώμα και στίγμα. Συνάδουν με τον ίδιο και την προσωπικότητα του: ήρεμη και ανεξάντλητη δύναμη η αποτύπωση του «ένδον ήχου» του.

Γενικά η έκθεση που είχε πανελλήνια προβολή και απήχηση εντυπωσίασε τους φιλότεχνους που αρθόα την επισκέφθηκαν στο φιλόξενο, ανακαινισμένο χώρο του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι.

www.rodopicollection.blogspot.com