Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates μοιράζονται τις ιστορίες πίσω από τα κρασιά που υπογράφουν

Κάθε κρασί αφηγείται μια ιστορία

«Κάθε κρασί μας αφηγείται μια ιστορία. Την ιστορία του terroir, του αμπελώνα, του κάθε παραγωγού. Γι’ αυτό και είναι τόσο μοναδικό όσο ο τόπος που το γέννησε και τόσο ξεχωριστό όσο ο άνθρωπος που το ονειρεύτηκε». Με αυτά τα λόγια, οι σύμβουλοι-οινολόγοι Πάνος και Σπύρος Ζουμπούλης, οι βασικοί συντελεστές της Zoumboulis & Associates, προλόγισαν την εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο T16,  όπου μοιράστηκαν τις ιστορίες πίσω από κρασιά – και όχι μόνο- που «συνυπογράφουν» με οκτώ παραγωγούς.

Η Zoumboulis & Associates, με επικεφαλής τον Πάνο και τον Σπύρο Ζουμπούλη, δραστηριοποιείται στον χώρο του κρασιού εδώ και περίπου 40 χρόνια, παρέχοντας -σε όλη τη διαδικασία από τη συγκομιδή του σταφυλιού μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού- οινολογικές και αμπελουργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οινοποιεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή την εμπειρία, την τεχνογνωσία, καθώς και τις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια με οκτώ από τους παραγωγούς με τους οποίους έχουν συνεργαστεί, μοιράστηκαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στις αρχές Μαρτίου.

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, με την προτροπή και την ενθάρρυνση του δημοσιογράφου Κίμωνα Φραγκάκη, σύμβουλοι-οινολόγοι και παραγωγοί μοιράστηκαν με τους καλεσμένους τους ιστορίες συγκινητικές, χαριτωμένες, αστείες, ιστορίες ανθρώπων που δέθηκαν στην πορεία των ετών επιδιώκοντας έναν κοινό στόχο: την παραγωγή κρασιών που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, αλλά και την αγάπη με την οποία παράχθηκαν.

Ο Πάνος και ο Σπύρος Ζουμπούλης είναι δίπλα στους συνεργάτες τους σε κάθε βήμα –από την επιλογή και την αγορά του κτήματος, μέχρι τον αμπελώνα, το οινοποιείο, το κρασί, τη φιάλη, τον σχεδιασμό της ετικέτας, την επιτυχία– προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα συμβουλευτικών υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οινολογικές αναλύσεις, σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης (βιολογική, βιοδυναμική, πειραματική κ.α.), την παλαίωση, σταθεροποίηση και εμφιάλωση, την εγκατάσταση, διαχείριση και βελτιστοποίηση των αμπελώνων και των οινοποιείων, την κατασκευή και τον σχεδιασμό ιδιωτικών κελαριών κ.α.

«Παρούσες», φυσικά, στην εκδήλωση και οκτώ ετικέτες από οκτώ διαφορετικά οινοποιεία, αποτέλεσμα όλες της στενής συνεργασίας των παραγωγών με την Zoumboulis & Associates, συνεργασίας που είχε σαν αποτέλεσμα το όραμα καθενός παραγωγού να γίνει πραγματικότητα:   

  • Κτήμα Λύτρα – Ευμενίδες Μαλαγουζιά 2022 – Πικέρμι, Αττική
  • Bodegas Krontiras – Malbec Natural 2022 – Mendoza, Αργεντινή
  • Foivos Papastratis – Παραλία 2022 – Ληλάντιο, Εύβοια
  • Kontogiannis Family – Mangata Μαυρούδι 2021 – Κόρινθος, Κορινθία
  • La Tour Melas – La Tour Melas 2019 – Αχινός, Φωκίδα
  • Markou Vineyards – Phenómena Σαββατιανό Βαρέλι 2020 – Παιανία, Αττική
  • Ousyra Winery – Φωκιανό 2022 – Σύρος, Κυκλάδες
  • The Sky Spirits Company – Vamma Vermouth – Άλιμος, Αττική

Επιβεβαιώνοντας τη θεωρία ότι το κρασί απολαμβάνεται με όλες τις αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ακοής, ο καλλιτέχνης και καθηγητής του ΕΚΠΑ στις Διαδραστικές Τέχνες, Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος, δημιούργησε, ειδικά για την εκδήλωση, το Terroir, ένα ιδιότυπο DJ set και ηχοτοπίο με αναφορές από τον κόσμο του κρασιού.