“Οι καρέκλες” του Ιονέσκο από το θέατρο Εκστάν

Στις 30 Σεπτεμβρίου ΄΄Οι καρέκλες” του Ιονέσκο από το θέατρο Εκστάν, κλείνουν τιμητικά το 2ο Athens Suitcase Theater Festival.

 

Σε μια ακόμα παράσταση οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν
το αριστούργημα του Ιονέσκο, Οι καρέκλες. Ένα έργο κωμικό και ταυτόχρονα βαθύ, τρομακτικά ανθρώπινο που περιστρέφεται γύρω από την αλλόκοτη ιστορία
ενός ζευγαριού 95 και 94 χρονών.
Μια παράσταση που φέρει την σφραγίδα τού συνεργάτη τού Πήτερ Μπρουκ Ζαν – Πωλ Ντενιζόν με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών Γιάννη Σταματίου και Ελένης Παπαχριστοπούλου.
Η διετής επιτυχία του θεάτρου Εκστάν κλείνει τιμητικά το φεστιβάλ.
Σκηνοθεσία: Ζαν – Πωλ Ντενιζόν
Μετάφραση: Ελένη Παπαχριστοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού

Με σειρά εμφάνισης στη σκηνή
Γέρος: Γιάννης Σταματίου
Σεμίραμις: Ελένη Παπαχριστοπούλου

Διάρκεια παράστασης 1ώρα και 25 λεπτά
ΘΕΑΤΡΟ OLVIO (Ιερά οδός 67 και Φαλαισίου – Κεραμεικός)
Ώρα έναρξης 19.00
Τηλ. 210 3414118
Προπώληση Εισιτηρίων: http://www.viva.gr/tickets/venues/theatro-olvio/
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος €10, Προπώληση €9, Φοιτ.- ανεργ.- ΑΜΕΑ €8

Γεωργουσόπουλος Κώστας «ΤΑ ΝΕΑ» 29 Απριλίου 2018 2018 | 20:16
Τώρα για δύο χρόνια «Οι καρέκλες» παίζονταν στο θέατρο Εκστάν, στα Πατήσια, σε μια παράσταση – έκπληξη, μεγάλο μάθημα υποκριτικής και σεβασμού στο θέατρο και στη διακονία του.
Η παράσταση είναι σκηνοθετημένη από τον Ζαν-Πολ Ντενιζόν, ηθοποιό και συνεργάτη του Πίτερ Μπρουκ. Στον θίασο του μεγάλου θεατρανθρώπου ο Ντενιζόν συνεργάστηκε με τον έλληνα ηθοποιό Γιάννη Σταματίου που παίζει τον Γέρο στις «Καρέκλες» μαζί με τη σπουδαία ηθοποιό και θεατρολόγο με ευρωπαϊκές σπουδές Ελένη Παπαχριστοπούλου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟ / ΚΡΙΤΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΡΑ
Δευτέρα 15/01/2018 Τα πράγματα αγγίζουν σχεδόν το τέλειο!!! Μια μοναδική, ανεπανάληπτη, λοξή αλλά και κυριολεκτική ανάγνωση, γεμάτη συμβολισμούς και τολμηρές ερμηνείες ενός έργου που έχει χαράξει τον Δυτικό Πολιτισμό στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Εκπληκτικώς εύπλαστοι και μελετημένα παιδαριώδεις οι ηθοποιοί Γιάννης Σταματίου κι Ελένη Παπαχριστοπούλου σε ένα ντουέτο που θα παίζουν για πολλά, πολλά χρόνια ακόμα!!!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12/2016 …Η παράσταση ήταν αριστουργηματική και άνετα θα μπορούσε να παιχτεί σε οποιαδήποτε διεθνή σκηνή
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ. ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΑΝΔΡΟΥ ΠΟΛΕΝΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/02/2017 Στο πάντα δραστήριο θέατρο «Εκστάν», στα Πατήσια. Δείτε οπωσδήποτε τις “Καρέκλες” του Ιονέσκo. Μία εξαιρετική παράσταση του επίκαιρου έργου που αναδεικνύει τη σκέψη του Ιονέσκο, πολύ πιο μπροστά από την εποχή μας. Mια άκρως δραστική, παιγνιώδης παράσταση του εμβληματικού αυτού έργου, σε σκηνοθεσία του Γάλλου Zαν-Πωλ Ντενιζόν που το αποκολλά από τη στατικότητα των συμβόλων αποδίδοντάς το στη ζωή, με στρατηγικούς παίκτες τον πολύπειρο Γιάννη Σταματίου, και την εξίσου ταλαντούχα Ελένη Παπαχριστοπούλου.