Οικογενειακή βία

Γράφει ο Τάσος Βακφάρης

Η οικογένεια είναι μια αλυσίδα αποτελούμενη από κρίκους. Κάθε κρίκος είναι ξεχωριστός και ταυτόχρονα αλληλένδετος με τον προηγούμενο και τον επόμενο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μεταφέρεται ό,τι συμβαίνει σε έναν, στον άλλον.

Λόγω των δυνάμεων της φύσης ο πιο αδύναμος είναι αυτός που θα σπάσει πρώτος και θα υποστεί την μεγαλύτερη καταστροφή.

Όλοι οι δυνατοί είναι συνένοχοι για αυτό που θα συμβεί στους αδυνάτους. Εσύ λοιπόν που ξεκινάς μια βίαιη συμπεριφορά να ξέρεις ότι θα εδράσει σε όλη την οικογένεια σου και θα έχει αντίκτυπο σε όλους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ξέρεις ότι εσύ είσαι ο αδύναμος κατά βάση και προσπαθείς να επιβληθείς χωρίς να είσαι ικανός να αλλάξεις ούτε το πιο μικρο σου ελλάτωμα. Ρίξε χάμω τον εγωισμό σου, πάτησε τον μόνος σου να γίνει λιώμα και πλήγωσε αυτόν…

Ζήτα βοήθεια από έναν ειδικό για να μπορέσεις να ελέγξεις τη ζωή σου, την συμπεριφορά σου.

Να ευχαριστηθείς τα όσα χρόνια θα ζήσεις και να κάνεις περήφανη την οικογένεια σου.

Κράτα ισορροπίες στην αλυσίδα να είναι όλοι χαρούμενοι και υγιείς. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!!!

Ο Τάσος Βακφάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα την άνοιξη του 1984. Εργάζεται ως αναπληρωτής σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης και φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Επίσης φοιτά και στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα κοινωνικής εργασιας.