Οδυσσέας Λιάκος – FIRST WORLDS – Κινηματογραφικές συνθέσεις από έναν 20χρονο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ https://orcd.co/pbyd7xd

Ο Οδυσσέας Λιάκος είναι ένας πολύ ταλαντούχος συνθέτης που μόλις έκλεισε τα 20 του χρόνια και είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο της κινηματογραφικής μουσικής.  Μετά από μία ανεξάρτητη κυκλοφορία, έρχεται το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “FIRST WORLDS” που κυκλοφορεί ψηφιακά από την The Hubsters.

Αν και τόσο μικρός σε ηλικία, o Οδυσσέας μετράει πάνω από 100 ολοκληρωμένες συνθέσεις, ανάμεσά τους το “Time Machine I” και το “To The Stars & Beyond” που πρόσφατα κυκλοφόρησαν, δίνοντας μια γεύση από το νέο του άλμπουμ. Μεγάλωσε θαυμάζοντας και αντλώντας έμπνευση από τις μουσικές συνθέσεις των “Star Wars” & “Lord Of The Rings” και τις συνθέσεις του John Williams, του Howard Shore, του John Powell κ.α.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Η αγάπη μου για τις ταινίες και τη μουσική του κινηματογράφου ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Δεν ήταν μόνο η ταινία που φαινόταν τόσο αληθινή, ήταν το αποτέλεσμα της μουσικής που συγχρονιζόταν με την εικόνα. Εκεί βρίσκεται η μαγεία για μένα. Η ζωή μου άλλαξε όταν έμαθα για τη σύνθεση μέσα από ένα ψηφιακό μουσικό πρόγραμμα. Τελικά κατάλαβα τον τόπο μου, τον προορισμό μου και ποιες είναι οι ικανότητές μου. Όσο περισσότερο δημιουργούσα μουσική, τόσο πιο έντονο γινόταν το πάθος μου και τόσο πιο καθαρό ήταν το όραμά μου.»

Ο Οδυσσέας είναι αυτοδίδακτος αλλά η ανάγκη να φτάσει τον στόχο του τον οδήγησε στο Leeds Conservatory όπου σπουδάζει Film Scoring αναπτύσσοντας τις ικανότητές του υπό την καθοδήγηση σπουδαίων δασκάλων σε ένα περιβάλλον που τον εμπνέει συνεχώς. Μάλιστα ο συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής George Xoulogis τον επέλεξε για να μαθητεύσει δίπλα του για ένα χρόνο.  Ο ίδιος λέει ότι αισθάνεται πιο δημιουργικός από ποτέ και πως κάθε μέρα γίνεται καλύτερος σε αυτό που αγαπά.

Ραδιοφωνικά έκανε ντεμπούτο στη “Πρώτη Ακρόαση” του Πάνου Χρυσοστόμου στο Δεύτερο Πρόγραμμα.  Έχει πάρει μέρος σε πολλά projects καθώς και στην εκπομπή «Η Μηχανή Του Χρόνου» όπου δούλεψε για ένα χρόνο, υπό την επίβλεψη του συνθέτη Νίκου Σπηλιώτη, δημιουργώντας επικές κινηματογραφικές συνθέσεις. Εκτός από τη τηλεόραση, έχει δουλέψει για την ανεξάρτητη εταιρία video games Angelworks, έχει πάρει βραβείο κινηματογραφικής σύνθεσης από την Ελληνική Εταιρία Συγγραφέων και έχει διαγωνιστεί στο BIFSC 2020 και Soundtrack_Cologne 2020.

To mastering του άλμπουμ έγινε από το Θύμιο Παπαδόπουλο.

Το “First Worlds” είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την The Hubsters.

Stream & Buy “First Worlds”

https://orcd.co/pbyd7xd

Ακολουθήστε μας στα social media και στο You Tube

Facebook || Youtube || Twitter  || Instagram