«Ξαστεριά» Θέρμης

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης συμμετείχε στα εγκαίνια της Ανθοέκθεσης Καλαμαριάς που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Απριλίου στις 19:00 παρουσία των τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ανθοέκθεση άνοιξε τις πύλες της στην Πλαζ Αρετσούς για όλους τους φίλους των λουλουδιών να την επισκεφθούν. Πρόκειται για ένα θεσμό στην περιοχή της Καλαμαριάς και γενικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε πρώτη φορά να λειτουργεί το 1987 (είναι η πρώτη ανθοέκθεση που οργανώθηκε στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης). Χαρακτηριστικά της ανθοέκθεσης είναι η μία πανδαισία χρωμάτων και φυσικών αρωμάτων που αναδύει το άρωμα της Άνοιξης, η ποικιλία των λουλουδιών, η συμμετοχή οικολογικών οργανώσεων και των φορέων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Τα εγκαίνια της Παγκρήτιας Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στις 19:00 με κάθε επισημότητα, από το διοργανωτή κ. Νεκτάριο Σερμάκη, θεσμικούς εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, της ΔΕΘ HELLEXPO, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθους κόσμου.
Την τελετή πλαισίωσε ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης με κρητικούς χορούς ενώ νωρίτερα στις 18:00 διοργάνωσε κρητική καντάδα από το Λευκό Πύργο μέχρι τη ΔΕΘ συνοδεία των καταξιωμένων μουσικών, Γιάννη Σπιθάκη (λύρα– τραγούδι), Γιάννη Προϊστάκη (λαούτο- ασκομαντούρα– τραγούδι) και την παρέα τους.
Από το Δ.Σ.