Νόνα Παγκίδου: “ο καλλιτέχνης γεννιέται “το έχει μέσα του” και ψάχνει τρόπους να το εκφρασει”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Από μικρή ηλικία θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου με ένα μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, τεμπερες και κηρομπογιες να ζωγραφίζω διαρκώς.
Με μάγευε ο κόσμος των χρωμάτων.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Ο καλλιτέχνης γεννιέται το έχει μέσα του και ψάχνει τρόπους να το εκφρασει. Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό πρέπει να εξελιχθεί να δουλέψει σκληρά και φυσικά να αγαπάει αυτό που κάνει.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Θεωρώ πως είναι πολλές οι λέξεις που με εκφράζουν αλλά κυρίως είναι η αισιοδοξία και αυτό φαίνεται από τα έργα μου.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Είμαι από τους καλλιτέχνες που αν δεν έχουν έμπνευση δεν μπορούν να δημιουργήσουν. Εμπνεόμαι από διάφορες καταστάσεις ζωής ή και φύσης και φροντίζω να “βγάζω” πάνω στα έργα μου τα συναισθήματα μου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα με χαρακτήριζα, ρομαντική ευαίσθητη και τελειομανής. Ο ρομαντισμός και η ευαισθησία μου φαίνονται σε όλα μου τα έργα κυρίως από τα θέματα που διαλέγω να δημιουργήσω και τα χρώματα που χρησιμοποιώ.
Τελειομανής γιατί αν ένα έργο μου δεν είναι τέλειο στα μάτια μου τότε θα το δουλεύω ξανά και ξανά μέχρι να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμώ και με ικανοποιεί.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Δυστυχώς στην Ελλάδα όπου οι ευκαιρίες είναι μηδαμινές σε αυτόν τον τομέα είναι δύσκολο κάνεις να έχει πολλές φιλοδοξίες για το μέλλον.
Σίγουρα όμως εκτός από την συμμετοχή μου σε ομαδικές εκθέσεις, επιθυμώ και επιδιώκω την αναγνώριση μέσω της δουλειάς μου. Στα μελλοντικά μου σχέδια λοιπόν, κύριος στόχος μου αποτελεί μια ατομική μου έκθεση.

Βιογραφικό.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Είμαι απόφοιτος της ιδιωτικής σχολής ΣΙΤΑΜ ΑΒ στον χώρο της μόδας. Για δύο χρόνια στην σχολή, καθηγητή στο σχεδιο είχα τον πολύ γνωστό ζωγράφο της Θεσσαλονίκης τον κύριο Σωτήρη Ζερβόπουλο που δίπλα του έμαθα πολλά .
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κοσμήματος με έμφαση στο βιτρω το επάργυρο συρμα και στα μέταλλα όπως αλπακά, χαλκό και ορείχαλκο.

Ειμαι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου του δήμου μας και συμμετέχω σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν την τέχνη.