Νίκος Τερζής “18:21” THE GREEK TRILOGY

Η Spicy Blue και ο συνθέτης Νίκος Τερζής μας παρουσιάζουν το νέο μουσικό project με τίτλο “18:21”, μια μουσική τριλογία αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το νέο αυτό project αποτελείται από 3 μουσικά-ορχηστρικά μέρη.

Part I Enslavement / Μέρος Α: Η υποδούλωση

Το πρώτο μέρος έχει δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα είναι το σκοτάδι της υποδούλωσης. Σχετίζεται με τη μοναξιά και γι’ αυτό έχει μόνο ένα όργανο και ακολουθούν τα υπόλοιπα. Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τις μουσικές επιρροές (βυζαντινά και ethnic στοιχεία) μέσα στην υποδούλωση από τους κατακτητές και γι’ αυτό είναι σε μοντέρνο βυζαντινό ύφος.

Ακούστε το πρώτο μέρος εδώ: https://youtu.be/vvjqW0RW2nE

Part II Revolution / Μέρος Β: Η επανάσταση

Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν επίσης δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα φανερώνονται οι σπίθες μέσα στο σκοτάδι, που θα γίνουν μια μεγάλη φλόγα για την επανάσταση. Και στη δεύτερη ενότητα, που είναι το πιο γρήγορο και ρυθμικό μέρος, έχουμε την Επανάσταση, τον ξεσηκωμό και τα έντονα συναισθήματα.

Ακούστε το δεύτερο μέρος εδώ: https://youtu.be/qFM9i8cc3mA

Part III Freedom / Μέρος Γ: Η ελευθερία

Το τρίτο μέρος και το πιο δοξαστικό αποτελείται από μία ενότητα. Ξεκινάει ήσυχα, γιατί είναι ο απολογισμός της μάχης και καταλήγει στην αισιοδοξία, στο φως και την ελευθερία.

Ακούστε το τρίτο μέρος εδώ: https://youtu.be/xqucyprQoLA

Ο συνολικός χρόνος του έργου είναι 18 λεπτά & 21 δευτερόλεπτα (1821 συμβολισμός).

Το μουσικό αυτό project παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έλαβε μέρος στη Νέα Υόρκη στις 6 Ιουνίου 2021, με τίτλο “Sail To Freedom – 200 Years Of Hellenic Independence”.

Η ιδέα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την Ελλάδα και τις ελληνικές κοινότητες που είναι εγκατεστημένες σε όλο τον κόσμο, να αυξήσει το ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία και να εκτιμήσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ελληνική επανάσταση κατά τη διάρκεια του 1821 – 1829.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση: https://youtu.be/_rebozgW5mw

Κυκλοφορεί από τη Spicy Blue!