Νίκος Βαφείδης: …Μέχρι και σήμερα δεν σταματώ τη μελέτη και την αναζήτηση “νέου μουσικού εδάφους”

“…Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε μια μπάντα (One Take) που ονειρευόμουν χρόνια και τελικά έγινε πραγματικότητα… Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο από τα 10 κομμάτια του project μας και ανα 10 ημέρες θα ανεβαίνουν τα videos στα κανάλια “Nikos Vafeidis” & “George Fokas” (YouTube)”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η κούνια να κινείται και να ακούω Χατζιδάκη στο βάθος. Μεγάλωσα με δυο μεγαλύτερες αδερφές που έπαιζαν πιάνο, οπότε πάντα υπήρχε μια μελωδία να τριγυρίζει στο σπίτι. Λόγω της μικρής ηλικίας που είχα, νομίζω υπάρχουν κι άλλες αναμνήσεις που βρίσκονται χαμένες βαθιά στο υποσυνείδητο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Άρχισα να παίζω τύμπανα σε ηλικία 9 ετών (πιάνο στα 18) και όντας αυτοδίδακτος μουσικός έκανα αρκετά λάθη. Από την άλλη καλλιέργησα την πειθαρχία μου ώστε να αναπληρώσω όσο μπορώ το κενό ενός καθηγητή. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν σταματώ την μελέτη και την αναζήτηση ‘νέου μουσικού εδάφους’. Εκεί που νομίζω ότι πάω να χαλαρώσω, βρίσκεται ένας νέος μουσικός ή κάποιος από αυτούς που θαυμάζω και μου δίνει νέο κίνητρο. Επηρεάζομαι από ανθρώπους που βλέπω ότι έχουν μέγιστο πάθος για την μουσική και δεν τους σταματάει τίποτα από το να μαθαίνουν και να γίνονται καλύτεροι σε αυτό. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι μουσικοί που με επηρεάζουν, ο καθένας με τον τρόπο του.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Θα με τρόμαζε να περνούσα την ζωή μου χωρίς να αφήσω κάτι πίσω. Η μεγαλύτερη επιτυχία για μένα, είναι να μην περνάει κάποια μέρα άσκοπα. Ακούγεται κλισέ, αλλά η υστεροφημία είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο από την αρχαιότητα.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Καταλαβαίνω την επιθυμία των ανθρώπων να δείξουν το ταλέντο ή καλύτερα την δουλειά τους στον κόσμο και να βιοποριστούν άμεσα από αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι ουτοπικό. Αποδεικνύεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο γρήγορα ανεβαίνει κάποιος, τόσο απότομη είναι και η πτώση. Από την άλλη, αν χτίσεις κάτι με αργά και σταθερά βήματα, κανείς δεν μπορεί να στο πάρει εύκολα από τα χέρια σου. Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλιώς δεν θα υπήρχε ο κανόνας.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε μια μπάντα (One Take) που ονειρευόμουν χρόνια και τελικά έγινε πραγματικότητα. Τί καλύτερο από το να παίζω με καλύτερους από εμένα μουσικούς και επιπλέον να είναι φίλοι! Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο από τα 10 κομμάτια του project μας και ανα 10 ημέρες θα ανεβαίνουν τα videos στα κανάλια ‘Nikos Vafeidis’ & ‘George Fokas’ (YouTube).

Βιογραφικό, Νίκος Βαφείδης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα τύμπανα σε ηλικία 9 ετών, ενώ στα 18 μου ξεκίνησα και το πιάνο. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου στο Α.Π.Θ. (2011-2016). Έχω συμμετάσχει σαν drummer σε πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, musicals, rock operas, φιλαρμονικές, μουσικά σχήματα, ενώ έχω συνεργαστεί με πληθώρα τραγουδιστών από την Ελλάδα.

Προσωπικές δουλειές Από το 2015 έως το 2020 έχω κυκλοφορήσει 4 full albums και 2 singles με δικές μου δημιουργίες και ενορχηστρώσεις.

Albums: Fifth Dimension (2015)
Too Much Whitέ (2016)
Symmetric (2017)
Contractions (2018)
Singles: The World Inside (2020)
Between The Lines (2020)