Νέο όχημα για τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΚΟ.Δ.Ε.Π. παρέδωσε η εταιρεία «Navarino»

Ένα νέο όχημα παρέδωσε σήμερα στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά η εταιρεία «NAVARINO Α.Ε.», το οποίο είναι δωρεά, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Το όχημα θα αξιοποιηθεί για την κατ’ οίκον διανομή αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους, καθώς και για άλλες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.ΕΠ. από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, στηρίζοντας έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας,  στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος της εταιρείας «NAVARINO Α.Ε.» κ. Παναγιώτης Τσικόπουλος, στελέχη της εταιρείας, καθώς και ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το νέο όχημα που παραλάβαμε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννη Βοϊδονικόλα είναι μια δωρεά της εταιρείας «Navarino» την οποία στο πρόσωπο του Προέδρου της κ. Τσικόπουλου,  θα ήθελα να ευχαριστήσω.

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης στις ευπαθείς ομάδες της πόλης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω πως το νέο όχημα θα συνδράμει στις κοινωνικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εύχομαι η ενέργεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες τόσο στον Δήμο Πειραιά, αλλά και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα, η οποία είναι παρούσα σε κάθε «μάχη» για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών». 

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε: 

«Νιώθω ευγνώμων και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Navarino, για την προσφορά ενός σύγχρονου οχήματος, το οποίο θα ενισχύσει τις δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη διανομή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης στους χιλιάδες ωφελούμενούς της. Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν προς την ΚΟ.Δ.Ε.Π. αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς, προκειμένου να στηρίξουν το έργο που διαχρονικά επιτελείται.  Ειδικά εν μέσω πανδημίας, όπου απαιτείται η τήρηση μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού, αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη η διανομή κατ’ οίκον αγαθών, αλλά και η επίσκεψη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα. Αυτή η δωρεά είναι μια ακόμα επιβράβευση, πρωτίστως όλων των εργαζομένων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται και πραγματοποιείται το 2021, όπου η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση γιορτάζει τα 10 έτη από την ίδρυσή της το 2011. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Αντιπρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κυρία Λεωτσάκου Αναστασία, η οποία αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας».

www.piraeus.gov.gr