ΜπασΑλάν «Αραπίνα μου Σκερτσόζα»

Οι ΜπασΑλάν δημιουργήθηκαν το 2023 μετά από προτροπή του Δημήτρη προς τον Ανέστη και την Αλεξάνδρα με σκοπό τον πειραματισμό πάνω σε παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια και τον συνδυασμό με μοντέρνους ήχους, loops και samples, αλλά και τη δημιουργία-σύνθεση νέων τραγουδιών.

Από τις πρώτες πρόβες άρχισαν να δημιουργούνται κομμάτια με αρκετό ενδιαφέρον, οπότε και το να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής – ηχογραφησης ήταν «μονόδρομος».

Πρώτη κυκλοφορία: «Αραπίνα μου Σκερτσόζα», το ρεμπέτικο τραγούδι που αγαπήθηκε από τη φωνή της Ρόζας Εσκενάζυ σε μία διασκευή με αρκετή ηχητική δημιουργικότητα και συνδυασμό της παράδοσης σε φωνή και βιολί με τις μοντέρνες πινελιές από τις ηλεκτρικές κιθάρες, το μπάσο και το beat.

H πολυετής εμπειρία στα μουσικά και δισκογραφικά δρώμενα του Δημήτρη Μπασδάνη (James Basdanis) μπαίνει ως καύσιμο στην ενέργεια και το πάθος της Αλεξάνδρας Ρίζου και του Ανέστη Τσιαρτσιανίδη, των 2 νεότερων μελών, δημιουργώντας το «Όχημα – Όνειρο» των ΜπασΑλάν να μπορούν να βάζουν ψυχή σε δικές τους συνθέσεις ή σε παλιά κομμάτια και να τους δίνουν μια δροσερή και μοντέρνα πνοή.

Οι ΜπασΑλάν:
Αλεξάνδρα Ρίζου (Φωνή)

Ανέστης Τσιαρτσιανίδης (Βιολί)

Δημήτρης Μπασδάνης (Κιθάρα, Loops, Programming)

Η ηχογράφηση έγινε στα Music Art Lab Studios

Μίξη / Μάστερινγκ: Δημήτρης Μπασδάνης

Ακούστε το κομμάτι:
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Ak2JEIpX_r4

Spotify: https://open.spotify.com/album/5oganYCn8AdpBM4F7MqALJ

iTunes: https://itunes.apple.com/album/id/1697148115