Μπέμπα Μπλανς: Μια ζωή σκάνδαλα

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Δεν νομίζω ότι άλλη τραγουδίστρια να είχε τόσο πολυτάραχη ζωή, με τόσα σκάνδαλα να την ακολουθούν σε όλη της την πορεία. Σκάνδαλα κάθε είδους. Από πολιτικά και σεξουαλικά μέχρι δικαστικά και επαγγελματικά. Κατ’ αρχήν η βόμβα έσκασε μόλις ήρθε από την Αμερική…

Στην Νέα Υόρκη τραγουδούσε στο κέντρο “Σπηλιά”, ήταν μελαχρινή, sexy και στα πόδια της έπεφταν τα παλικάρια. Ένα απ’ αυτά ήταν και ο Τέλης Σαββάλας – που σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας – πήγαινε πάρα πολύ συχνά να την ακούσει, πολιορκώντας την ασφυκτικά. Την ήθελε, την είχε ερωτευτεί. Εκείνη όμως, παρ’ όλο που βγήκε μαζί του και για φαγητό, τον παράτησε, γιατί έπρεπε να γυρίσει στην Ελλάδα.

Η Αγγελική Κωνσταντοπούλου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μπέμπα Μπλανς, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1944, και επειδή πάντα θέλω να μαθαίνω πράγματα και εκτός του επίσημου βιογραφικού των καλλιτεχνών, τηλεφώνησα σε μια φίλη μου, παλιά τραγουδίστρια. Όταν την ρώτησα, “τσίνησε”.

  • Α, μην με μπλέκεις με την Μπλανς, πάρε την φίλη της την Γιώτα Γιάννα να σου πει, που έκαναν παρέα.

Με τα πολλά κατάφερα και της απέσπασα μερικές πληροφορίες, αλλά κυρίως ήθελα την γνώμη της γιατί η Μπέμπα Μπλανς δεν έγινε αυτό που λέμε πρώτο όνομα.

  • Χρυσέ μου, πώς να γίνει πρώτο όνομα; Αυτήν δεν την χώνευε καμία γυναίκα – κι’ αν δεν έχεις θαυμάστριες, δεν γίνεσαι πρώτο όνομα. Οι γυναίκες την έβλεπαν και έτρεμαν μην τους “φάει” τον άντρα. Φωτογραφιζόταν τόσο προκλητικά που δεν σκεφτόσουν ότι είναι τραγουδίστρια, σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν… άσε με τώρα, έχει πεθάνει και δεν κάνει να λέμε τέτοια. Και σκάνδαλα, πολλά σκάνδαλα. Αφού απορούσαμε. Μαγνήτη έχει και τραβάει τα σκάνδαλα επάνω της.

Πρωτοεμφανίστηκε επισήμως στο τραγούδι το 1964, ερμηνεύοντας το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα “Καλώς όρισες βρε Γιώργη”. Δυο χρόνια αργότερα (1966), ερμήνευσε τα τραγούδια του “Μιας πεντάρας νιάτα” και “Το καράβι”. Ο Ζαμπέτας την λάτρευε, και την αποκαλούσε “Μπεμπέκα βελούδο”.

Όλοι λένε για την Μπέμπα Μπλανς και τα σκάνδαλα και ήρθε η ώρα να δούμε τι εννοούν.

Σκάνδαλο Νο 1: ….

Η συνέχεια εδώ: