Μοσχοχτάποδο με κοφτό μακαρονάκι

Νόστιμη σαρακοστή με πατροπαράδοτες γεύσεις.
Υλικά για 4 – 6 άτομα:
1 – 1,5 κιλό μοσχοχτάποδα καθαρισμένα
1 lit κόκκινο κρασί
100 ml βαλσαμικό ξύδι
2 – 3 κόκκους μπαχάρι
2 – 3 κόκκους πιπέρι
1 – 2 φύλλα δάφνης
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
500 γρ κοφτά μακαρόνια
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μοσχοχτάποδα ρίχνοντας λίγο λίγο κάθε φορά το κρασί και τα μπαχαρικά με την σάλτσα σκόρδου.
Στην ουσία μαγειρεύονται με το ζουμί τους για μία με μιάμιση ώρα περίπου.
Τέλος σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dende και τα προσθέτουμε στο ζουμί των μοσχοχτάποδων.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Καταπληκτική ιδέα για κριθαρώτο.