ΜΟΝΑΚΟ : Η Ιστορική  επίσκεψη του Κυριάκου Μαριδάκη στο παλάτι με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο γράφοντας Ιστορία.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος αγάπησε την Ελλαδα όπως αγαπάει και την Σαλαμίνα του Κυριάκου Μαριδάκη.

Ο Πρίγκιπας είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετα την δίωρη αναλυτική ενημέρωση που είχε στο παλάτι από τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και μέλους της Τιμητικής Κοσμητείας “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020” κ. Κυριάκο Μαριδάκη σχετικά με την παγκόσμια προβολή και ανάδειξη των ιστορικών αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως παγκόσμια κοιτίδα Ειρήνης και Ελευθερίας , αναγνωρίζοντας την διεθνή τιτάνια προσπάθεια του, όπου σε συνεργασία με τον Επίτιμο Πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα κ. Σαμυ Γκορμεζάνο, την Ελληνική κυβέρνηση, 53 πρεσβείες και με την Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο της Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 κ.Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχει ως επιπλέον στόχο την ενσωμάτωση της κλασσικής Αρχαίας πόλης στα προστατευόμενα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

(φωτογραφία με θερμό εναγκαλισμό φανερώνοντας το εξαιρετικό κλίμα της ιστορικής συνάντησης όπως και τις εξαιρετικές φιλικές τους σχέσεις)

Αξιζει να σημειωθεί ότι σε επιστολή του συγχαίρει και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Μαριδάκη όπως κάθε προσπάθεια Προστασίας και ανάδειξης ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και υλοποιώντας το όραμα , της κατασκευής ενός ιστορικού θεματικου πάρκου, όπως αναφέρει θα συμβάλει στην προβολή αλλά και στην ανάπτυξη του νησιού.

Λιτός, ευγενικός και οικείος, με ιδιαίτερη αγάπη για τον Ελληνικό πολιτισμό, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος εχει ήδη κέρδισει την αγάπη ολόκληρου του Ελληνικού λαού με την προσωπικότητα του, εκτιμώντας το έργο και την προσφορά του κ. Κυριάκου Μαριδάκη στον Παγκόσμιο πολιτισμό, βγάζοντας αναμνηστική φωτογραφία στο γραφείο του με θερμό εναγκαλισμό, φανερώνοντας το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησης και τις φιλικές τους σχέσεις.

Ειναι σίγουρο ότι μέσω της στήριξής αυτής όπως και των άλλων διεθνών επαφών του κ. Κυριάκου Μαριδάκη, η Σαλαμίνα και η Ελλάδα εν όψει των 2500 χρόνων φέτος , θα αποκτήσει μία επιπλέον τουριστική δυναμική.

Βλέπετε η αγάπη ενός πρίγκιπα για τη Σαλαμίνα μπορεί να παίξει θετικό ρόλο στο τουριστικό μάρκετινγκ και να φέρει οχι μόνο περισσότερους επισκέπτες και αίγλη αλλά και επιχειρηματικές δράσεις βοηθώντας την τοπική κοινωνία και γενικότερα και το Κυβερνητικό έργο με νέες επενδύσεις.

Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης αθόρυβα και ταπεινά γράφει τη δικιά του ιστορία προς όφελος του νησιού του, της Ελλάδος και της Ανθρωπότητας μετατρέποντας ένα πολεμικό γεγονός σε σύμβολο Ειρήνης!

Ο κ. Μαριδάκης είναι Γενικός Διευθυντής της βασιλικής Διοίκησης της Κυβερνητικής μεγαλύτερη του κόσμου θαλαμηγού της Βασιλικής οικογένειας του Μονάρχη του Ντούμπαι, του Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης των Η.Α.Ε.