Μιχάλης Νεοφύτου: “Ο εγκλεισμός έχει επηρεάσει την ψυχολογική διάθεση όλων μας… ωστόσο πιστεύω έχει λείψει σε όλους η καθημερινότητά μας, η δουλειά μας…”

Ο Τραγουδιστής Μιχάλης Νεοφύτου απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Ηθοποιός σημαίνει φως”, τραγούδησε ο Δημήτρης Χόρν. Ποια είναι τα συναισθήματά σας για την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Ανυπομονώ για την επόμενη μέρα. Όλος αυτός ο εγκλεισμός έχει επηρεάσει την ψυχολογική διάθεση όλων μας, αν και αρκετοί βρήκαν διάφορες ασχολίες στο σπίτι για να περνάνε την ώρα τους. Ωστόσο πιστεύω έχει λείψει σε όλους η καθημερινότητα μας, η δουλειά μας, να βγούμε έξω για μια βόλτα ένα καφέ. Παρόλα αυτά έπρεπε να να πειθαρχησουμε στις εντολές του κράτους για να μην ξεφύγει αυτή η κατάσταση με τον αόρατο εχθρό όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς.

Ως καλλιτέχνης, άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την εύρυθμη αλλά και κοινωνικά ασφαλή διεξαγωγή των προσεχών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων; Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να γίνουν υπεύθυνοι του εαυτού τους και να τηρήσουν όλους τους κανόνες υγιεινής που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, ούτως ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του υιού. Έστω και αν έχουμε επιστρέψει στην καθημερινότητα μας χρειάζεται προσοχή και πειθαρχία στα μέτρα για να υπάρχει ασφαλή διεξαγωγή συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων.

Ο καλλιτέχνης επιβραβεύεται με το χειροκρότημα και το εύγε. Ανησυχείτε για ενδεχόμενο οικονομικό αδιέξοδο; Σίγουρα υπάρχει ανησυχία γιατί κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει όλο αυτό, ωστόσο πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι μαζί όλοι ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό και η οικονομία μας και πάλι θα ανακάμψει σε όλους τους τομείς.

Τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, οι gallery και οι πολιτιστικοί χώροι πιστεύετε θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη ημέρα; Θα χρειαστεί λίγος καιρός για να γίνει επανεκκίνηση σε αυτούς τους τομείς γιατί υπάρχει ο φόβος και ο προβληματισμός στα πρόσωπα των ανθρώπων σχετικά με τους κλειστούς χώρους αναφορικά με τα όσα έχει πει η κυβέρνηση. Εντούτοις τα θέατρα οι μουσικές σκηνές κ.α είναι μέρος της ψυχαγωγίας του ανθρώπου και πιστεύω πολύ γρήγορα θα επιστρέψει σε αυτά.