ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Βιβλίο της Μάργκαρετ Μακμίλαν από τις εκδόσεις Ψυχογιός  

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Σε αυτό το βιβλίο η έγκριτη καθηγήτρια Μάργκαρετ Μακμίλαν, κάνοντας μια αναδρομή στις ένοπλες συρράξεις ανά τους αιώνες, διερευνά τους δεσμούς ανάμεσα στον πόλεμο και στην κοινωνία και τα ζητήματα που αυτοί εγείρουν.

Περιγραφή

Ως ιστορικός, πιστεύω ακράδαντα πως, αν θέλουμε να νοηματοδοτήσουμε το παρελθόν και να μελετήσουμε σε βάθος την ανθρώπινη ιστορία, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον πόλεμο. Οι συνέπειές του ήταν πάντοτε τόσο βαθιές, ώστε αν αγνοήσουμε τον πόλεμο σημαίνει ότι αγνοούμε μια από τις παραμέτρους εκείνες που καθόρισαν την εξέλιξη του ανθρώπου και την πορεία της Ιστορίας, όπως είναι το περιβάλλον, η γεωγραφία, οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι, η οικονομία, οι ιδέες, οι κοινωνικές και πολιτικές μεταβολές.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΛΎΤΈΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2020 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ NEW YORK TIMES

Η συγγραφέας

Η MARGARET MACMILLAN είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και ομότιμη καθηγήτρια Διεθνούς Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διατέλεσε κοσμήτορας στο Κολέγιο Τρίνιτι του Τορόντο από το 2002 έως το 2007 και στο Κολέγιο Σεντ Άντονι της Οξφόρδης από το 2007 έως το 2017. Είναι επίτροπος του Αυτοκρατορικού Πολεμικού Μουσείου του Λονδίνου, ενώ συμμετέχει σε πολλές μη κερδοσκοπικές συμβουλευτικές επιτροπές. Η έρευνά της εστιάζεται στη βρετανική αυτοκρατορική Ιστορία και τη διεθνή Ιστορία του 19ου και του 20ού αιώνα. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε 26 γλώσσες και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: Paris, 1919 [ελληνικός τίτλος: Οι ειρηνοποιοί ], The Uses and Abuses of History [ελληνικός τίτλος: Χρήση και κατάχρηση της Ιστορίας], Nixon and Mao και The war that ended peace. To 2021 τιμήθηκε με το Pritzker Military Museum & Library Literature Award για τη συνολική συνεισφορά της στη στρατιωτική Ιστορία.

Μεταφραστής: Ανδρέας Παππάς, Εικονογράφος: JACK SMYTH DESIGN, IDEAL IMAGE ΑΕ, ISBN: 978-618-01-4116-0, Ημ. Έκδοσης: 24 Φεβ 2022, Σελ.: 440, Τιμή: 16,60 €

ISBN e-book: 978-618-01-4117-7, Τιμή e-book: 17,77 €