Μια σπουδαία παράσταση για την Σμύρνη

Το ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ένας ύμνος για την ΣΜΥΡΝΗ του ΘΑΝΑΣΗ Ν. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ σε σκηνοθεσία ΜΕΝΕΛΑΟΥ Β. ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Μία παράσταση που καθήλωσε το κοινό Παρουσιάστηκε 14 ΙΟΥΝΙΟΥ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερόυ Ναόυ της Παναγιας Φανερωμένης, στην Βουλιαγμένη Αττικής, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιου καθώς και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, του Δημάρχου Βουλας-Βουλιαγμένης-Βάρκιζας κ. Κωνσταντέλλου και πλήθος κόσμου.

Η υποδοχή ήταν παραπάνω από θερμή Τα Λόγια του κοινού που παρακολουθησε την παράσταση όπως “είναι ένα πάντρεμα του Θείου Δράματος με την Καταστροφή της Σμύρνης με στοιχεία αρχαίας τραγωδίας “, “θα θέλαμε ειλικρινά να δούμε ξανά αυτή την παράσταση στη πόλη μας”, “περιμένουμε να παιχτεί στα σχολεία του Δήμου μας”, ” ηταν λιγα απο τα λογια καρδιας του κοινου.

”Οι υπέροχες υμνωδίες που πλαισιώνουν το κείμενο ήταν εξαιρετικά ευρηματική επιλογή”‘.

Μεγαλο Δεος η παρουσια του Θείου Δράματος σε καιρους δυσκολους ” και πλήθος ανάλογων τέτοιων σχολίων σε μια μοναδικη παρασταση με εξαιρετική σκηνοθεσία του Μενελαου Τζαβελλλα οπου τα τελευταια 2 χρονια κανει μεγαλη αισθηση στα θεατρικα δρώμενα της χώρας.

Επόμενες παραστάσεις

Καλοκαιρινή Περιοδεία 2022
ΤΟ Δάκρυ της Παναγιάς …..Ένας ύμνος για την Σμύρνη

14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ | 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟ | 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΞΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΥΜΗ | 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙ
| 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ | Έρχονται Νέες Ημερομηνίες

Υπό την Aιγίδα | Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης | Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του 1922.

Music & Drama Productions MAΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ Εταιρία Παραγωγής Μουσικών & Θεατρικών Θεαμάτων παρουσιάζουν μετα απο 30 χρονια την Νεα Μεγαλη Θρησκευτική Παράσταση ΤΟ Δάκρυ της Παναγιάς.

…..ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ
Η φετινή χρονιά, το 2022, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κορύφωση των γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μια θλιβερή επέτειος που έχει αφήσει τραυματικό αποτύπωμα, όχι μόνο στη συνείδηση των απογόνων του Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και στο σύνολο των Ελλήνων.

Του ΘΑΝΑΣΗ Ν. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε σκηνοθεσία: ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

Ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη και τη βοήθεια τις Κυριες Κλαίρη Σαραντάκου Νταϊάνα Μεταξά και Ρενάτα Πολύζου.

Υπό την αιγίδα: Ιερά Μητρόπολις
Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας,
Βουλιαγμένης και Βάρης Ιερά Μητρόπολις
Παροναξίας

Στην παράσταση παρευρέθηκε και ο Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το θεατρικό αυτό έργο είναι μία πρόταση που συνθέτει δύο τόσο διαφορετικές πτυχές της Ιστορίας. Αυτής του Θείου Δράματος, και συγκεκριμένα την πορεία Του προς τον Γολγοθά, και τον μαρτυρικό διωγμό των Ελλήνων και όχι μόνο από την πολύπαθη Σμύρνη. Και πιο συγκεκριμένα: μία γυναίκα, η Ελπίδα, προσπαθεί να βρει τον χαμένο της γιό μέσα στις φλόγες της Σμύρνης. Μία άλλη γυναίκα με έναν νεαρό άντρα της παρουσιάζονται και γίνονται αρωγοί της. Η Ελπίδα δεν μπορεί να κατανοήσει εκείνες τις τραγικές στιγμές που ζει ότι μπροστά της βρίσκονται η Παναγία και ο Άγιος Ιωάννης ο μαθητής Του. Παρότι εγκλωβισμένη στον προσωπικό της Γολγοθά, η Ελπίδα θα καταλήξει να ακολουθήσει την Παναγία σε ένα διαφορετικό οδοιπορικό όταν πια όλα γύρω της θα είναι χαμένα για την ίδια. Η Παναγία θα της δείξει την Οδό του Μαρτυρίου του Θεανθρώπου προς τον Γολγοθά. Θα της παρουσιάσει την άκρα πικρία της Μητρός μπροστά στο πέρασμα του Υιού της. Εκεί η Ελπίδα θα κατανοήσει ότι το δράμα Του εμπεριέχεται στο προσωπικό δράμα του καθενός μας ξεχωριστά. Η μεγαλοσύνη της Παναγίας θα της διδάξει ότι η καρτερία και η συγχώρεση είναι αρετές σπουδαιότερες και ισχυρότερες του πόνου. Μπροστά από τα μάτια της Ελπίδας θα παρελάσουν πρόσωπα του Θείου Δράματος, αλλά και της Καταστροφής της Σμύρνης. Ο Άγιος Ιωάννης, η Μαρία η Μαγδαληνή, ο Ιούδας, ο Πόντιος Πιλάτος, ο Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο Νουρεντίν Πασάς, η Μοιχαλίδα αλλά και απλοί άνθρωποι θα παρουσιαστούν και θα μιλήσουν για τα δρώμενα, ενώ ταυτοχρόνως το υμνολόγιο και τα λόγια των Ευαγγελίων της Εκκλησίας και η προφορική μας παράδοση θα πλαισιώνουν τους λόγους των ηρώων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Ερμηνεύουν:

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ
ΑΝΝΑ ΜΩΡΑΙΤΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΚΟΣ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΝΤΖΕΟΓΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Εκκλησιαστικοί Υμνοι:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΚΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΟΥ

Σμυρνεϊκα Τραγουδια
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΟΥ

Κείμενο: Θανάσης Σταυρόπουλος
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας

Μουσική – Στίχοι: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Διδασκαλία Εκκλησιαστικών ύμνων
Σταύρος Βόλκος
Β.σκηνοθέτη: Αρετή Τσιαμπόκαλου
Σκηνογράφος: Χαρης Σεπεντζης
Ενδυματολογία: Ιλάειρα Ζήση
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης
Ηχοληψία: Τμ.Ηχοληψίας ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Κινησιολογία: Nick Mathiews
Φωτογραφίες: Ιωάννης Ντόνεφ
Γραφιστική επιμέλεια: New Star Artwork N.Y
Διεύθυνση και Οργάνωση παραγωγης
Μενέλαος Τζαβέλλας
Hair stylist – Makeup artist: Νικολέτα Πικέα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Music & Drama Productions ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ Εταιρία Παραγωγής Μουσικών & Θεατρικών Θεαμάτων