“Με τον Γιώργο Γκόλγκαρη Καλλιτεχνικό Διευθυντή, το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα 8 & 9 Μαΐου 2020”

Με τον διεθνώς καταξιωμένο νεαρό Σολίστ, Γιώργο Γκόλγκαρη, θα διεξαχθεί φέτοςτο 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα 8 & 9 Μαΐου 2020.

Ο Γιώργος Γκόλγκαρης γεννήθηκε το 1995. Άρχισε τις σπουδές κλασικής κιθάρας σε ηλικία 9 ετών στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του Στέλιου Γκόλγκαρη.
Το 2006 σε ηλικία 11 ετών κέρδισε το Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Camping International Guitar Festival Porto-Heli, για νέους μέχρι 15 ετών. Το 2007 σε ηλικία 12 ετών κέρδισε το Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου. To 2010 σε ηλικία μόλις 15 ετών πήρε Πτυχίο Κιθάρας με “ΑΡΙΣΤΑ Παμψηφεί” και το 2012 σε ηλικία 17 ετών πήρε Δίπλωμα Κιθάρας με “ΑΡΙΣΤΑ Παμψηφεί” και Α΄ Βραβείο, από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, στην τάξη του Στέλιου Γκόλγκαρη.
To 2017 πήρε Πτυχίο Αρμονίας με “ΑΡΙΣΤΑ Παμψηφεί” από το Ωδείο Έντεχνον με Καθηγητή τον Δημήτρη Παριανό και το 2019 Πτυχίο Αντίστιξης με “ΑΡΙΣΤΑ Παμψηφεί”, από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στην τάξη του Ορέστη Μπαζού.
Έχει προσκληθεί και συμμετείχε ως Σολίστ και Καθηγητής, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.
Εμφανίστηκε ως Σολίστ, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο «Ανδαλούζ» του Χοακίν Ροντρίγκο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα και ως κιθαριστικό ντουέτο, με τους διεθνούς φήμης κιθαριστές Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιο Γκόλγκαρη, με την Συμφωνική Ορχήστρα Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, αλλά και στην Ελληνική και Κυπριακή Τηλεόραση (ΕΡΤ – ΡΙΚ). Ως Σολίστ επίσης με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, συμμετείχε σε συναυλίες, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στην Λευκωσία, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας και στο Δημοτικό Θέατρο «Μάριος Τόκας» στην Λεμεσό. Έχει συμπράξει με κορυφαίους Έλληνες Καλλιτέχνες, Τραγουδιστές & Συνθέτες όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λένα Αλκαίου. 
Διδάσκει από το 2014 στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού και στο Αθηναϊκό Ωδείο.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), ο συνθέτης και σολίστ Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Ενορχηστρωτής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης,  οι παιδαγωγοί Γιώργος Αγιάσογλου και Δημήτρης Αλαφούζος, το περίφημο Σύνολο Apollon Guitar Ensemble και το διακεκριμένο Σύνολο Patra Guitar Ensemble υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση και διδασκαλία του Γιώργου Παπαδόπουλου, που θα συμπράξει με το κιθαριστικό ντουέτο Στέλιου & Γιώργου Γκόλγκαρη.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στο Ξενοδοχείο City Marinaστην Κέρκυρα, με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.