Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία περιορισμένου αριθμού παρευρισκομένων και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παιάνιζε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος. Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, βούτηξαν στη θάλασσα, όπως κάθε χρόνο και ανέσυραν τον Σταυρό.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον Πειραιά και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας ο εορτασμός των Θεοφανείων. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες.  Ας ελπίσουμε το Φως των ημερών, μαζί με τις δικές μας συλλογικές και ατομικές προσπάθειες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να βοηθήσουν έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας. Χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους».    

Στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Θεόδωρος Δρίτσας. Το ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Κατσαφάδος και την Ελληνική Λύση η κα Άννα Σκυλίτση.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Παύλος Μαρινάκης.  Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εκπροσώπησε ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. κ. Στυλιανός Πετράκης.

Τέλος,  παρευρέθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Σκανδάλης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης,   ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων.

http://www.piraeus.gov.gr/