Με Βασίλη Λέκκα & Ρίτα Αντωνοπούλου συμπράττουν Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης στην Κύπρο

Με τους σπουδαίους ερμηνευτές Βασίλη Λέκκα & Ρίτα Αντωνοπούλου, αλλά και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττουν για μια ακόμη φορά ως σολίστ ως Σολίστ, οι διεθνούς φήμης Έλληνες κιθαριστές Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η Διεύθυνση της Ορχήστρας και οι κιθαριστικές ενορχηστρώσεις είναι του κιθαριστή και μαέστρου Αντώνη Μυτακίδη, ενώ σολίστ είναι ακόμη το Cyprus Guitar Trio και η νεαρή Γεωργία Νεοκλέους στο τραγούδι. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Αντώνης Κοΐζας, ενώ συμμετέχουν ακόμη Καθηγητές & Σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων.

Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Για πρώτη φορά 200 Κιθαριστές θα παρουσιάσουν μερικά από τα αριστουργήματα των μεγάλων μας δημιουργών.

Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, Βασίλη Λέκκα και Ρίτα Αντωνοπούλου.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου προβάλλει τα τραγούδια πάντα με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Τραγούδια που θα ταξιδέψουν το ακροατήριο σε γνώριμες μελωδίες Μεγάλων Δημιουργών όπως, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος καθώς και των Κυπρίων δημιουργών Κώστα Κακογιάννη και Γιώργου Μωυσή.   

Όλοι οι Καλλιτέχνες, σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας τους αναμετριούνται με το βάθος και το πλάτος της μουσικής μας παρακαταθήκης, προσπαθώντας να φέρει στο φως τη συλλογική μνήμη και τη συγκίνηση που κρύβουν μέσα τους τραγούδια από κάθε «γεωγραφικό διαμέρισμα» του χάρτη της Ελληνικής και Κυπριακής μουσικής.

Προσπάθεια όλων των συντελεστών είναι η κατάδυση στην βαθιά ουσία κάθε τραγουδιού και η απόδοση της με σύγχρονη, κατανοητή και συνάμα πρωτότυπη ματιά.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, 20:30 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Εισιτήρια προπωλούνται: Ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99430654.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/economy/200-kithares-gia-tin-kypro-me-ton-basili-lekka-kai-tin-rita-antonopoyloy

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/economy/200-kithares-gia-tin-kypro-me-ton-basili-lekka-kai-tin-rita-antonopoyloy