«Μεταφέροντας Βράχους Πάνω σε Σύννεφα: Θρησκείες σε Διάλογο»

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρχέτυπο ένα πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο του καλού φίλου Κωνσταντίνου Θ. Ζάρρα, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο, «Μεταφέροντας Βράχους Πάνω σε Σύννεφα: Θρησκείες σε Διάλογο».

Στην έρευνά του αυτή, ο συγγραφέας αποτυπώνει χωρίς ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα ανάμεσα στις θρησκείες, την κατάσταση ανάμεσα στον Χριστιανισμό και στο Ισλάμ, τις πραγματικές αιτίες που έχουν πυροδοτήσει το κύμα μετανάστευσης Μουσουλμάνων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τις συνέπειες από αυτό το τεράστιας σημασίας γεγονός, αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες και πρακτικές προτάσεις του αν θέλουμε κάτι πραγματικά να αλλάξει προς το καλύτερο. Όπως ο ίδιος γράφει, «Το πρόσωπο της ανθρωπότητας αλλάζει. Και δεν αλλάζει λόγω γήρατος ή ασθένειας, αλλά εξαιτίας βάναυσων πλαστικών επεμβάσεων από αυτόκλητους μαθητευόμενους μάγους. Η ίδια η σύνθεση των κοινωνιών μεταβάλλεται, ενώ μια δομική κρίση μαστίζει τα αξιακά συστήματα των ανθρώπων. Ακόμη, χειρότερα, ένας ιστός καινοφανούς βίας κατακλύζει μέχρι και τις κοινωνίες της Δύσης. Εδώ είναι που οι θρησκείες και οι πνευματικές παραδόσεις μπορούν να διδάξουν σεβασμό, αξιοπρέπεια, γόνιμη σιγή και διάλογο. Διαθέτοντας δοκιμασμένα ηθικά συστήματα και εμπειρία αιώνων, έχουν τη δύναμη και τα μέσα να προωθήσουν την οικοδόμηση ειρήνης και την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συνειδητότητας που θα αφυπνίσει και θα θέσει τα θεμέλια εκείνου του νέου και γενναίου κόσμου που όλοι ονειρεύονται, αλλά λίγοι έχουν το όραμα και την ενέργεια για να επιδιώξουν. Πιο πολύ από κάθε τι άλλο, όμως, μπορούν να συνεργαστούν για τη θεραπεία του ανθρώπου και του κόσμου και κυρίως, για την επιστροφή του Ιερού».

Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία και στο http://www.archetypo.com.gr!

Ακολουθώντας το link μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίo http://www.archetypo.com.gr/i…/2013-11-16-13-37-27/1537-15-2