Μαριζέτα Κακλαμάνου: “Έχω στερηθεί την ανθρώπινη επαφή”

Η Μαριζέτα Κακλαμάνου, Τραγουδίστρια και Μουσικός, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Νιώθω λύπη γιατί υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εξουσία για να ικανοποιήσουν το εγώ τους, εις βάρος των άλλων.”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Ο εγκλεισμός στο σπίτι είναι μια πρόκληση. Είναι η υπόσχεση που δίνουμε στον εαυτό μας ότι δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε σωματικά και ψυχικά. Σωματικά γιατί αν συνηθίσεις την ζωή στους 4 τοίχους δεν υπάρχει κίνητρο για άθληση. Ψυχικά χαλάνε οι ισορροπίες γιατί η μόνη σου συντροφιά είναι ο εαυτός σου. Οτιδήποτε έχεις ρίξει κάτω από το χαλάκι θα γιγαντωθεί μπροστά σου. Έχω έρθει αντιμέτωπη με αυτές τις καταστάσεις και όσο μπορώ αντιστέκομαι. Αφιερώνω χρόνο για να φροντίσω τον εαυτό μου  ακόμα και αν δεν έχω όρεξη.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Όλοι ξέρουν αλλά τις περισσότερες φορές σιωπούν. Νιώθω λύπη γιατί υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εξουσία για να ικανοποιήσουν το εγώ τους εις βάρος των άλλων. Δεν έχω πέσει θύμα κάποιας βίας αλλά σίγουρα κάποιας ερωτικής ενόχλησης. Το “πρόσωπο” προσπαθούσε να πατήσει πάνω στο μεράκι μου για την μουσική για να με προσεγγίσει. Έχει συμβεί πολλές φορές και έχω μάθει να το διαχειρίζομαι. Εννοείται πως δεν θα εγκατάλειπα ποτέ την μουσική ότι και να γινόταν.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Είμαι 24 χρονών. Πιστεύω ότι ο οργανισμός μου μπορεί να αντέξει έναν ιό, έχω γερά πνευμόνια. Θα μου πείτε και τι σημαίνει αυτό; Δεν σημαίνει κάτι. Είναι απλά μια επιλογή.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Έχω στερηθεί την ανθρώπινη επαφή. Θα αναφερθώ και πάλι στην μεγάλη μου αγάπη-την μουσική. Ευτυχώς που συνεργάζομαι με τον Αργύρη Πανώριο και φτιάχνουμε μαζί τραγούδια. Ίσως να μην είναι κάτι σπουδαίο αλλά βάζουμε το λιθαράκι μας σε αυτόν τον κόσμο.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να ακούσετε μια δημιουργία μας: https://www.youtube.com/watch?v=3LkD9vdY1L0

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Ξέρω όμως ότι η ζωή θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή.