ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ: “Όσοι σου λένε “δεν μπορείς”, είναι πιθανότατα αυτοί που φοβούνται μήπως τα καταφέρεις” – Νίκος Καζαντζάκης

Είναι τα λόγια του που με επηρεάζαν πάντα όπως και τώρα για να συμμετέχω σαν ΕΠΙΜΟΝΗ που είμαι σε αυτή την έκθεση.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Σύλληψη διοργάνωση & επιμέλεια από την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα η οποία έχει επιλέξει εξαιρετικούς καλλιτέχνες στην ομάδα και θα παρουσιάσουν έργα που δημιούργησαν με έμπνευση κυρίως τη ζωή και το έργο του τεράστιου Νίκου Καζαντζάκη.

Συμμετέχετε στο Capsis Astoria heraklion στην Κρήτη. Θα θέλατε να μας πείτε ένα απόφθεγμα του Ποιητή, συγγραφέα, φιλοσόφου, στοχαστή από το οποίο εμπνευστήκατε; Μου αρέσουν πολλά από τα αποφθέγματα του Νίκου
Καζαντζάκη σε αυτό το έργο μου με τίτλο: Η Αγάπη δεν είναι τίποτα χωρίς εσένα το συγκεκριμένο. Ό,τι επιθυμεις να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα.

Τι σημαίνει για εσάς αυτό; Η Ζωγραφική είναι για εμένα ένα κομμάτι του ευατού μου με ισορροπεί με γαληνεύει και με ταξιδεύει. Αγαπώ πολύ τα χρώματα και είμαι πιο πολύ ανθρωποκεντική χωρίς να αποκλείω και τα τοπία. Χρησιμοποιώ Λάδια και Ακρυλικά πρώτα σαν βάση στους πίνακές μου.

Η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, θα το επιλέγατε κάποια στιγμή ως τόπο διαμονής σας ή ως τόπο έμπνευσης; Δεν έχω επισκεφτεί ποτέ μου την Κρήτη. Την θεωρώ ένα απο τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και ελπίζω να την γνωρίσω σύντομα. Σίγουρα για εμένα θα αποτελούσε ένας τόπος έμπνευσης για πολλά, είτε για τοπία, είτε για τους χαρακτήρες των ανθρώπων της.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Κρήτη; Θα ήθελα να τη γυρίσω όλη και τα ορεινά χωριά της επίσης όπως και τις παραλίες της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Απο παιδική ηλικία μόλις 5 ετών άρχισα να ζωγραφίζω και δεν σταμάτησα εως τώρα.
Παρακολούθησα μαθήματα ελεύθερου σχεδίου στη ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης για 1 χρόνο. Σπούδασα Σχεδιάστρια Μόδας στην σχολή Δημητρέλη που με βοήθησε πολύ να μάθω χρωματολογία Ιστορία Τέχνης και πολλα άλλα ακόμα.
Ανηκω στα μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδος και εχω πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις εντός Θεσσαλονίκης όπως και σε άλλες πόλεις.

Ατομική μου Εκθεση το 2015 στο πολυχώρο του Δήμου Καλαμαριάς Remmezo.
Συμμετοχή μου στο Παρίσι στην Γκαλερί du Colombieur 28 Φεβρουαρίου 2019.
2 φορες συμμετοχή στην ART THESSALONIKIS.
Συμμετοχή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ σε όλες της εκθέσεις της με επιμελήτρια την Χρύσα Μπαρζόκα.
Έργα μου βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Η δουλειά μου έχει παρουσιαστεί στο TV 100 στο Dion TV και στο ραδιόφωνο του TV 100.