Μαριάννα Κοντοέ

Explore Your Senses

Tαξιδεύουμε στην Κρήτη, ένα νησί με σημαντική ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και φυσική ομορφιά, για να εξερευνήσουμε εκ νέου τις αισθήσεις μας και να γευτούμε την εμπειρία της γης, του φωτός και της θάλασσας. Η έκθεση explore your senses, με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, προτείνει φόρμες, μοτίβα, σχέδια, πληθωρικές και μονοχρωματικές επιφάνειες, δημιουργώντας μια σύνθεση αλλά και ένα νέο πεδίο αισθήσεων.
Οι εικαστικές προτάσεις, έργα με ποικίλη ιδιοσυγκρασία και ύφος, συνομιλούν αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με τους χώρους της νεόδμητης ξενοδοχειακής μονάδας.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό και κοινωνικό site polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε την Μαριάννα Κοντοέ

Γεννήθηκα στο Ίλιον Αττικής το 1961. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια, ήρθα σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και μορφές τέχνης. Κάπου στο μέσο της μέχρι τώρα, διαδρομής μου, άρχισα να πειραματίζομαι με χειροποίητες κατασκευές κάθε είδους. Το υλικό δεν με ενδιέφερε, αρκεί να δημιουργούσα. Με εξίταρε η ιδέα να δοκιμάζω, καινούργια για μένα, υλικά. Παρακολούθησα διάφορα σεμινάρια στην Ευρώπη, δουλεύοντας πολλά και νέα υλικά. Τα mixed media είχαν γίνει η αδυναμία μου, μέχρις ότου ήρθα σε επαφή με τα σκληρυντικά και συγκεκριμένα το Powertex®.

Τιτλος : motivate 
Διαστασεις : 1m ×50 
Tεχνικη : abstract/ poewertex 

Παρακολούθησα σεμινάρια και πήρα Master Degree σε όλα τα επίπεδα. Το Powertex® μου άνοιξε νέους ορίζοντες δημιουργίας. Τα υπόλοιπα έγιναν χωρίς να το καταλάβω. Άνοιξα το εργαστήρι, ξεκίνησαν τα μαθήματα τεχνικών Powertex®, η εκπαίδευση ατόμων με επαγγελματικές και μη βλέψεις, η πώληση των υλικών, οι παρουσιάσεις, οι εκθέσεις, τα βιβλία και η Ακαδημία Powertex® Academy GR (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1)! Παραμένω μέλος σε διάφορους εικαστικούς συλλόγους. Προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι μέσα από το hobby μου, που έγινε και δουλειά μου, με τη δημιουργία νέων τεχνικών και την προσαρμογή των εμπειριών και γνώσεων μου στη δημιουργικότητα μου. Ο νέος χρόνος έφερε και την Powertex® Academy GR. Στην Powertex® Academy GR θα πραγματοποιούνται, εκτός των μαθημάτων Powertex® με δασκάλα εμένα, εξειδικευμένα, μοναδικά σε είδος και ποιότητα καλλιτεχνικά σεμινάρια. Σκοπός της Powertex® Academy GR, είναι η ποιότητα στη μάθηση και η ανάδειξη της δουλειάς μας. Με αυτά τα δυο ως δεδομένα, θα κάνω ότι είναι δυνατόν να το πετύχω, πάντα με τη στήριξή σας!

Στην έκθεση “Explore Your Senses” συμμετέχω με abstract έργα. Η κάθε είδους δημιουργία είναι έκφραση εμπειριών και συναισθημάτων. Μνήμες παίρνουν μορφές, κάθε είδους σχήματα, φόρμες και διεγείρουν τις αισθήσεις. Κινητήρια δύναμη δημιουργίας αυτή τη φορά ο υπέροχος χώρος της καινούργιας αυτής μονάδας, το γαλήνιο περιβάλλον και η μαγευτική Κρήτη!

Τιτλος : cracks of life 
Διαστασεις : 1×50 
Τεχνικη : mixedmedia / powertex/ wax

Πρόσφατες εκθέσεις:

– Πινακοθήκη Πειραιά: Φεβρουάριος 2018
– Αρχαία Ολυμπία : Ιούνιος 2018
– Παρθεναγωγείο Μάνης: Αύγουστος 2018
– Δημαρχείο Περιστερίου : Οκτώβριος 2018
– Terra Petra: Νοέμβριος 2018

– Gallery Trii Art Hub: Δεκέμβριος 2018Μόδα και Τέχνη MGFL6: Μάρτιος 2019
– Gallery Trii Art Hub “Ανάδοχος”: Ιούνιος 2019
– Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ): Ιούνιος 2019
– Ίδρυμα Τσιχριτζή “Art Diamonds 1”: Ιούλιος 2019
– Μόδα και Τέχνη MGFL7: Οκτώβριος 2019
– Κυβε Περιστερίου: Καλλιτεχνικές Αλχημείες: 1-10 Νοέμβριος 2019

– Artevisione Gallery “Trafficking”: 1-18 Νοέμβριος 2019

– Gallery Bremen 16-19 Φεβρουαρίου 2020

– “…ismo” 21-29 Φεβρουαρίου 2020

– “Απόθεμα Γυναίκας”, Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” Δήμου Αθηναίων, 8 Μαρτίου 2020

– Αλμπέρ Καμύ: 865 γράμματα, Διαδικτυακή Έκθεση, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, 21 Μάϊου 2021

– Explore Your Senses, Royal Senses Resort and Spa, 4 Ιουνίου 2021

– Γη | Γυναίκα | Γονιμότητα, Μουσείο Κορίνθου, 19 Ιουνίου 2021

facebook.com/mkontoe | instagram.com/mkontoe | academy.powertex.gr | [email protected]

Τιτλος: complexity 
Διαστασεις 60 × 60 
Τεχνικη : mixed media /abstract/powertex

Explore Your Senses

Now the lockdown is behind us, we are off to Crete -that island with its great history, cultural heritage and natural beauty -to once more explore our senses and savour the experience of the earth, the light and the sea. The exhibition, “Explore your senses”, featuring artists from all over Greece, proposes forms, motifs, designs, exuberant and monochrome surfaces, creating a synthesis as well as a new vista for the senses.
The artistic proposals, works with multifarious idiosyncrasy and style, in harmonious discourse with one another as well as with the spaces in the newly-built hotel unit.
The natural location and the primary materials, the primordial, imperious and yet hospitable character of Crete are elements which bring out both the aura of the hotel Royal Senses Resort and Spa Crete, Curio Collection by Hilton and the energy of “Explore your senses”, while at the same time creating an ongoing interaction.
The elements of tradition, the singular architecture and contemporary design of Royal Senses coalescing with the works of modern artists draw us in to a new experience of elevated aesthetic enjoyment on an island that easily and effortlessly shifts colour and new forms into the past, present and future, and all that while the particular global conditions invite us to explore our views, to reflect, to create new perspectives, to explore and sharpen our consciousness and our senses, to discover new landscapes within and without for the sake of equilibrium, pleasure and beauty.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator


Royal Senses Resort and Spa Crete

Το φυσικό τοπίο και οι πρωτογενείς ύλες, ο αρχέγονος, αγέρωχος και συνάμα φιλόξενος χαρακτήρας της Κρήτης είναι στοιχεία που αναδεικνύουν τόσο την αύρα του ξενοδοχείου Royal Senses Resort and Spa Crete όσο και την ενέργεια της έκθεσης explore your senses, αλλά και δημιουργούν μια συνεχή αλληλεπίδραση.

Τα στοιχεία της παράδοσης, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το σύγχρονο design του Τhe Royal Senses σε συγκερασμό με εικαστικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, μάς προτρέπουν σε μια νέα εμπειρία υψηλής αισθητικής απόλαυσης σε ένα νησί που μετατοπίζει εύπλαστα και αβίαστα χρώμα και νέες φόρμες σε παρελθόν, παρόν και μέλλον και ενώ οι ιδιάζουσες παγκόσμιες συνθήκες μας καλούν να διευρύνουμε την οπτική μας, να αναστοχαστούμε, να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, να εξερευνήσουμε και να οξύνουμε τη συνείδηση και τις αισθήσεις μας, να ανακαλύψουμε νέα εσωτερικά και εξωτερικά τοπία για ισορροπία, απόλαυση και ομορφιά.

https://theroyalsenses.troulisroyalcollection.com/