Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Χρήστος Κίττας, Χρήστος Ζερεφός και Δημήτριος Νικολάου ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στις “Ημέρες Περικλέους 2021”

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό προς τιμήν του Περικλή αλλά και όλης της εποχής που χαρακτηρίζεται ως ο «Χρυσός Αιώνας».

Στο όνομα του μέγιστου στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και του ηγέτη που έθεσε τις βάσεις για την Δημοκρατία, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, τίμησε σημαντικές προσωπικότητες, απονέμοντάς τους το “Βραβείο Περικλέους”.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα τιμώμενα πρόσωπα, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του να τους απονεμηθούν τα “Βραβεία Περικλέους”, σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση στο όνομα του Περικλή, που αποτελεί σύμβολο της πόλης μας και ένα ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου.

Τα «Βραβεία Περικλέους» απονεμήθηκαν στους:

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Παιδιών με καρκίνο – Ελπίδα», η οποία δήλωσε ότι το Βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνη, καθώς αποτελεί φόρο τιμής στα ιδεώδη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, αλλά και επειδή προέρχεται από την τοπική κοινωνία.

Χρήστο Κίττα, Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παραλαμβάνοντας το Βραβείο ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού που τον τίμησε με ένα τόσο σπουδαίο βραβείο, στο όνομα του θεμελιωτή της δημοκρατίας και του εμπνευστή ενός μοναδικού έργου, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με έναν ολόκληρο αιώνα.

Χρήστο Ζερεφό, Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή στο όνομα του ανθρώπου που γέννησε τη δημοκρατία, το ύψιστο πολίτευμα που αναδεικνύει τον άνθρωπο και τις αρετές του και μειώνει τους πολέμους.

Δημήτριο Νικολάου, τ. Δήμαρχο Χολαργού, ο οποίος παραλαμβάνοντας το «Βραβείο Περικλέους» αναφέρθηκε σε δυο από τα σημαντικότερα έργα του, στην ανάπλαση της Λεωφόρου Περικλέους και στον ανδριάντα του Περικλή που κοσμεί την είσοδο του Χολαργού, ενώ ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του για την τιμή στο πρόσωπό του.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Ιστορικός-Αθηναιογράφος Άρτεμις Σκουμπορδή και συμμετείχε η Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μάσκα και τη συνοδεία πιάνου, με τον Γιάννη Τσακόπουλο.

Την εκδήλωση της οποίας την οργάνωση και την επιμέλεια είχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιμή Ρουφογάλη, τίμησαν με την παρουσία τους: η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Αντιπεριφερειαρχης Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κεχρής, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Κουκής, οι Αντιδήμαρχοι Ειρήνη Βεντουζά και Χρήστος Πετράκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Θανάσης Αυγουρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ανυφαντής, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Νικολαΐδου και Άννα Αντωνιάδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγάπη και Φροντίδα» Νανά Κουμπλή, η Πρόεδρος του Κοινωνικού και Πνευματικό Κέντρου “Αντιγόνη Ζουρούδη”, Ντίνα Καλλιοντζή, και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.