Μαρίνος Ρούσσος: “Στην πορεία της μουσικής δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι υπάρχουν μόνο εμπειρίες που μας κάνουν ωριμότερους και καλύτερους”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Νομίζω πως δεν υπάρχει στιχουργός στον κόσμο που να μην θυμάται την πρώτη του μελοποίηση! Ηταν η πρώτη φορά που παρουσιάσαμε με τον Γιωργο Τρυφερόπουλο την ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑ σε επίσημη ερμηνεία με τον Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο. Ενα τραγούδι που ακούσθηκε πρόπερσυ το καλοκαιρι στο φεστιβάλ ρεμπέτικου τραγουδιού στην Συρο!

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Το όνειρο του στιχουργού δεν είναι με ποιόν θα ήθελε να βρεθεί επί σκηνής, όσο περισσότερο, να βρίσκεται στο παρασκήνιο και να αφιερώνεται στην δημιουργική του μοναξιά!! Ο Στιχουργός δεν πρέπει να έχει σχέση με φώτα και προβολείς, όσο περισσοτερο να είναι σκαπανέας του λόγου!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Νιώθω ευτυχισμένος που μέχρι σήμερα έχω συνεργασθεί με πολύ καλούς μουσικους σε αρκετα μουσικά είδη Τόσο στο λαϊκό όσο στο έντεχνο και το ελαφρό τραγούδι! Ενα μεγάλο ευχαριστω σε μουσικοσυνθετες όπως οι Γιωργος Τρυφερόπουλος, Ντίνος Χερουβείμ, Κώστας Γιαννακης, Δαυιδ Ναχμίας, Τανια Ροζακη, Νατασα Τσιχλιά, Χρήστος Γιαννοπουλος και τόσοι άλλοι που με εχουν μελοποιήσει. Στην πορεία της μουσικής δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι υπάρχουν μόνο εμπειρίες που μας κάνουν ωριμότερους και καλύτερους.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Γράφω για εμένα, γράφω για να γεμίσω τον εαυτό μου,να εκφράσω τις χαρές και τις λύπες μου! Οτιδήποτε δω γίνεται για μένα πηγή έμπνευσης Τωρα, αν αυτά που γράψω γεμίζουν και την ψυχή ενός έστω ανθρώπου αυτό με ικανοποιεί.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Για τα μουσικά ταλέντα δεν έχω τίποτε να πω. Για φαντασθείτε όμως ένας διαγωνιζόμενος να κρίνεται απο κάποιον φωνητικά κατώτερο του. Νομίζω ότι στο τέλος κερδισμένοι βγαινουν μόνο οι κριτές και τα κανάλια. Αυτα τα πράγματα θέλουν σοβαρή δουλεια από συνθετες-στιχουργούς, ειδικους ανθρώπους και σοβαρους.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Ονειρευομαι μιά συνεργασια με ανθρώπους που να έχουμε την ίδια μουσική χημεία. Το μυστικό είναι ο τρόπος συνεργασίας των δυο δημιουργών και ο ψυχισμός τους. Με λίγα λόγια “αν δένουν μεταξύ τους”. Απο εκει ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Δεν ξέρω για μανατζερ, ξέρω πως αν αγαπάς κάτι το κάνεις κι όπου σε βγάλει. Στην πορεία ανακαλύπτεις πολλούς κ πολλά.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Δεν κάνω σχέδια ο καλός Θεός έχει τα δικά του σχέδια για μένα. Καθε μέρα είναι μιά νέα όμορφη μέρα γεμάτη νεες εκπλήξεις.

Βιογραφικο.

Γεννηθηκα στον Πειραια το 1962. Εχω σπουδάσει Ξενοδοχειακά. Στα 12 χρόνια μου εγραψα το πρωτο μου ποιημα.Εκτοτε κ μεχρι σημερα γράφω ποιήματα κ στίχους τραγουδιών. Εχω βραβευθεί σε δύο πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα,πήρα Τιμητικό Επαινο από τα Σαλαμίνια 2011, που γινονται προς τιμήν του Αγγελου Σικελιανού, με το ποιημα μου “ωδή στους Σαλαμινομάχους” κι αργότερα με το ποιημα μου “Λαθραίοι μετανάστες”απέσπασε το 2ο βραβείο στο 1ο λογοτεχνικο διαγωνισμότης λογοτεχνικής εταιρίας ullysses!! To 2012 τιμηθηκα απο τον Δημο Μοσχατου για τον υμνο που εγραψα για την τοπική ομαδα σε μουσική Γιαννη Βενιζέλου. Στιχοι μου έγιναν τραγουδια έντεχνα, μπαλάντες, λαϊκά!! Τελευταίες μου συνεργασίες είναι με τον Δαυιδ Ναχμία και την Τανια Ροζακη.