Μαρίνος Ρούσσος: “Η συνεργασία μου με τον Ντίνο Χερουβείμ”

Το να μιλήσει κάποιος για τον Ντίνο Χερουβείμ δεν είναι μιά απλή υπόθεση και δεν εξαντλείται μέσα σε μία συνέντευξη!!

Ο Ντίνος έχει την στόφα των εργατών του λαϊκού μας τραγουδιού και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είναι αγαπητός στους φίλους του κι ό,τι γραφτεί γι’ αυτόν θα ειναι πολύ λίγο!!

Συνηθίζεται στις εποχές που διανύουμε να λέγονται πολλά για όσους προσφέρουν το… “τίποτα”, να προωθούνται το… “τιποτα” και στο τέλος να γεμίζουμε τις ψυχές μας με…”τίποτα”!

Ετσι, οι αληθινοί καλλιτέχνες, προτιμούν να ζουν στην σιωπή, στο παρασκήνιο και να προσφέρουν την τέχνη τους στους καλούς και εκλεκτούς φίλους!!
Και ο Ντίνος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των καλλιτεχνών!! 
Δυστυχώς, ζούμε στην εποχή της πανδημίας του “φαίνεσθαι”!!

Είχα λοπόν, την τύχη και την χαρά να κάνω πολύ όμορφα τραγούδια με τον Ντίνο, αγνά τραγούδια, τραγούδια καρδιάς, βιωματικά τραγούδια και όχι του…”ιχθυοτροφείου”.

Και είναι σημαντικό, στιχουργός και μουσικός να έχουν αυτό που λέμε στη γλώσσα της μουσικής τη “χημεία”!! Κι έτσι να δημιουργούνται όμορφα αληθινά τραγούδια, δίχως τη διάθεση να προωθηθούν, βρε αδελφέ, όπως αυτά της μουσικής βιομηχανίας!!

Ειμαι της αρχής του ΧατζΙδάκι “οι δίσκοι ανακαλύπτονται”, όποιος θέλει ψάχνει, βρίσκει, επιλέγει!!
Τα τελευταία χρόνια δεν βγαίνω στα μουσικά στέκια για κάποιους λόγους, έτσι έχασα και την επαφή μου με τον Ντίνο Χερουβείμ!!
Ομως να ξέρει πως τον αγαπώ και είναι φιλαράκι μου!!

Από τα τραγούδια που δημιουργήσαμε, όπως: “Ενα καράβι ήμουνα”, “Στον έρημο σταθμό”,  “Για του μπουζουκιού το άχτι”, “Δυό αλάνια απ τον Περαία”, “Ερημη νύχτα”, “ο Αρχιεπίσκοπος”, “Ενα μπουζούκι γέρικο”, “Δάσκαλοι μου οι μάγκες” , “Οι απορριψεις”, “Κυνηγημένη μου καρδιά”, “Στην παραλία κάθεσαι”, “Το Ζεϊμπέκικο επειγόντως”, “Καφές βαρύγλυκος”, “Από Περαία Πέραμα”, κι αν δε τα θυμαμαι όλα, βγήκαν με τα αυστηρα στιχουργικά κριτήρια του Ντίνου και γι αυτό νιώθω διπλά υπερήφανος!!

Δεν θέλω να ξεχάσω τους ερμηνευτές μας που απογείωσαν τα τραγούδια μας, τον Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο, τον Μάνο Κόμπο- που βοήθησε πολύ στην παραγωγή “Στον έρημο σταθμό”- τον Δημήτρη Γεραλη και στα φωνητικά την Μαρίνα Τελχάη!!
Ολους αυτούς τους ευχαριστω μέσα απ την καρδιά μου!!! 

Ευχαριστώ και τον κ. Μιχάλη Γωνιωτάκη και το Polismagazino.gr για την τιμή αυτής της παρουσίασης!._
Μ.Ν.Ρ