Μαγικές Χριστουγεννιάτικες στιγμές στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μια μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον αληθινό Αϊ -Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, και το άναμμα του πιο φωτεινού  και αισιόδοξου χριστουγεννιάτικου δέντρου, του Δέντρου των Ευχών, πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2022.

Μανώλης Παπασάββας, Anna Gustafson

«Ευχές από την καρδιά μου για Υγεία και Αγάπη σε όλα τα παιδιά» έγραψε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο στολίδι της, που τοποθετήθηκε στο κέντρο του Δέντρου των Ευχών μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια παιδιών, γονιών, μελών του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ και του ιατρικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μελίνα Δασκαλάκη, Anna Gustafson, Ελένη Σαμαρά, Τζωρτζίνα Έλληνα

Στη συνέχεια Αϊ Βασίλης κατέφθασε από το μακρινό Ροβανιέμι, μαζί με τον παγοκολλητό του Frodi, τον ήρωα των Χριστουγέννων, φέρνοντας δώρα για όλα τα παιδιά της Μονάδας που τον περίμεναν με ανυπομονησία είτε στον προαύλιο χώρο της Μονάδας είτε στα παράθυρα των δωματίων τους!

Ο Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι μαζί μετον παγοκολλητό του Frodi και την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης

Το τεχνητό χιόνι που έπεφτε στην Ογκολογική Μονάδα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη στην Ογκολογική Μονάδα δημιουργούσαν μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας που χάρισε δύναμη στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις άγιες ημέρες.

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο μικρός Βαγγέλης, που νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, με δάκρυα στα μάτια διάβασε μια κάρτα που είχε ετοιμάσει για την κυρία Βαρδινογιάννη ευχαριστώντας την για όλα όσα κάνει για τα παιδιά και λέγοντας πως το πιο σπουδαίο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι μια αγκαλιά!

Η Anna Gustafson τοποθετεί το στολίδι της στο Δέντρο των Ευχών

Αμέσως μετά ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, που στηρίζει διαχρονικά την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, έψαλε τα πιο μελωδικά κάλαντα και χόρεψε κρητικούς χορούς, πλημμυρίζοντας με κρητικές μελωδίες την Μονάδα και σκορπώντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!

Οι ευχές της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Η επίσκεψη του αληθινού Αϊ -Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρίας Άννας Παναγοπούλου, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Στιγμιότυπο από τις χριστουγεννιάτικες στιγμές στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Παρόντες στην ζεστή εκδήλωση αγάπης ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας, η σύζυγος της Α.Ε. του Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα  κυρία Anna Gustafsson, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου κυρίες Ελένη Σαμαρά- Κωσταντακάτου και Μελίνα Δασκαλάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πίστη κυρία Αναστασία Βαρδουλάκη καθώς και μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας.

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και οι κυρίες Αναστασία Σταματέα-Βαρδουλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα και Άννα Παναγοπούλου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο αληθινός Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος του Santa Claus Kingdom, υπό την αιγίδα της Φιλανδικής Πρεσβείας. . Ο αληθινός Αϊ Βασίλης ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές με Υγεία και μεταξύ άλλων είπε: «Χαίρομαι που κάθε χρόνο, όταν έρχομαι στο Santa Claus Kingdom, μου δίνετε αυτή η σπάνια ευκαιρία να επισκεφθώ την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και να προσφέρω χαρά στα παιδιά. Εύχομαι του χρόνου που θα ξανάρθω να μην υπάρχει κανένα παιδάκι στο νοσοκομείο. Να έχουν γίνει όλα καλά και να βρίσκονται μαζί με την οικογένεια τους στο σπίτι τους.»

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης

Ευχαριστούμε την εταιρεία Luna Park Αηδονάκια ΑΕ και την  ελληνική εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών Desyllas Games για την ευγενική προσφορά των δώρων.

STUDIO PANOULIS https://www.panoulis.gr/index.php