Μαίρη Ελευθεριάδου: “Κάστρα χτισμένα στα κύματα”

Νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Οσελότος

Συγγραφέας: Μαίρη Ελευθεριάδου, Διάσταση: 14×21, Σελίδες: 224, Τιμή: 12 ευρώ, isbn: 978-618-205-394-2

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: Εκδόσεις Οσελότος www.ocelotos.gr, Τηλ.: 2106431108

Ξεφυλλίστε μερικές σελίδες από το βιβλίο

«Γιατί ξέκοψες τότε με αυτόν τον τρόπο;»
Τα μάτια του βούρκωσαν, δίχως να μπορεί να της εξηγήσει ξεκάθαρα. Τελικά, έδωσε μια υποτυπώδη απάντηση.
«Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε. Φίλοι;»
«Φίλοι. Καλώς ήρθες, mon ami!»

Η Ζωή με τον Φίλιππο γνωρίζονται μικρά παιδιά σε μια παραλία κοντά στην Ναύπακτο χτίζοντας κάστρα στην άμμο. Ταυτόχρονα, χτίζεται και μια δυνατή φιλία. Τα χρόνια περνούν, με τη φιλία τους να δοκιμάζεται. Μερικά χρόνια μετά, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά. Θα συνεχίσει αυτή η φιλική σχέση που υπάρχει μεταξύ τους ή θα μετατραπεί σε ερωτική; Ή μήπως, πάλι, η τροπή των πραγμάτων σταθεί ικανή να χωρίσει τους δρόμους τους μια για πάντα;

Μια ιστορία που μας ταξιδεύει στην όμορφη Ναύπακτο και στο παραμυθένιο κάστρο της με έναν έρωτα ιπποτικό.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαίρη Ελευθεριάδου γεν­νήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πα­νεπι­στη­μίου Αθηνών. Είναι καθηγήτρια γαλλικών και αρθρογραφεί στο site Sociall.gr. Στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να περνά όμορφες στιγμές με την οικογένεια και την παρέα της, να διαβάζει, να ταξιδεύει και να γράφει. Το Κάστρα χτισμένα στα κύματα είναι το τρίτο βιβλίο της. Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Το πιο μελωδικό ρεφρέν και Ένα βαλς κάτω από τ’ αστέρια.

Είπαν για το βιβλίο…

«Η ταλαντούχα συγγραφέας Μαίρη Ελευθεριάδου επιστρέφει με άλλη μία άκρως ρομαντική, καλογραμμένη ιστορία που εκτυλίσσεται κυρίως στην ειδυλλιακή Ναύπακτο και συναρπάζει… Με δύο ήρωες που προσπαθούν να σταθούν σαν απόρθητα κάστρα απέναντι στον έρωτα, τη στιγμή που ρίχνουν σιγά σιγά τα τείχη τους και χτίζουν το δικό του. Με την ανάλογη μουσική να τους συντροφεύει πάντα σε κάθε κρίσιμη συναισθηματική κατάσταση και κάνοντας τους αναγνώστες να ταυτίζονται ακόμα περισσότερο».

Γιώργος Τσιβελέκος, Ποιητής-Συγγραφέας-Επιμελητής

«Το όνομα της Μαίρης Ελευθεριάδου είναι συνυφασμένο με ρομαντικές ιστορίες που αποπνέουν μια σπάνια γλυκύτητα και μελωδικότητα. Με φόντο το κάστρο της Ναυπάκτου, μας συστήνει δυο νέους χαρακτήρες τη Ζωή με τον Φίλιππο που θα μας αφυπνίσουν συναισθήματα έρωτα καθώς χτίζουν τα θεμέλια της φιλίας τους».

Μαρία Αλεξοπούλου, συγγραφέας και blogger στο site «One girl, one pen»