«Μήτηρ Αγνεύουσα και Παρθένος θηλάζουσα»

Η Αλυσίδα Ελπίδας Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Στήριξη Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες, μας ταξιδεύει στο Ακριτικό Καστελλόριζο.
Πώς;
Μαζί με την Εικαστικό-Αγιογράφο και ενεργό στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού Ελένη Αντωνακάκη μας παρουσιάζουν την έκθεση Αγιογραφίας.

Θέμα: «Μήτηρ Αγνεύουσα και Παρθένος θηλάζουσα»

Μέσα από τα περισσότερα των 1500 προσώπων και ονομάτων της Παναγίας η Ελένη Αντωνακάκη εμπνεύστηκε και συνδέθηκε μαζί τους, έτσι ώστε να μπορέσει να τα αποτυπώσει σε ξύλο όπου θα μας είναι δυνατό να τα δούμε και να αντιληφτούμε την οικειοποίησης τους από την εικαστικό και το μεγαλείο της τέχνης της αγιογραφίας.

Η κάθε μορφή έχει τον δικό της συμβολισμό. Η κάθε Παναγία έγινε ένα με την εικαστικό, η οποία την τοποθέτησε στις δύο διαστάσεις και μας δίνει την χαρά να μπορέσουμε να την θαυμάσουμε μέσα από την τέχνη και να δούμε μεγαλείο της Πίστης.

Η Αλυσίδα Ελπίδας ΑΜΚΕ μετά από σχεδόν 6 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς αντιλαμβάνεται ότι το Μέγιστο των δημιουργιών, ο Άνθρωπος, την στιγμή της αδυναμίας του επικαλείται την Πίστη οποιαδήποτε και αν είναι αυτή.

Η Αλυσίδα Ελπίδας και ο πρόεδρός της Δαρδανελιωτης Μιχάλης με άνω των 5000 επισκέψεων σε ασθενής και ανθρώπους από το περιβάλλον τους αντιλαμβάνονται την δύναμη της θέλησης, της βοήθειας και της αλληλοβοήθειας.

Μπορείτε να γνωρίσετε τους ανθρώπους και να δείτε την έκθεση αγιογραφίας στον χώρο εκδηλώσεων του δήμου Μεγίστης στο Καστελλόριζο από 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου.

Τα Εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τρίτη 3 Αύγουστου με μεγάλη επιτυχία. Γνωστοί άνθρωποι της δημοσιογραφίας όπως η Ειρήνη Νικολοπούλου ο Γιάννης Βίτσας η Κασσιανή Καραγκιουλέ, αλλά και ο ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους.

Ο Δαρδανελιώτης Μιχάλης είναι ένας ενεργός πολίτης και επιχειρηματίας όπου μετά από το χτύπημα του καρκίνου στην δική του οικογένεια προσπαθεί να βελτιώνεται και να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.

Η Ελένη Αντωνακάκη ενεργό στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργεί, αγιογραφεί και εκφράζεται μέσα από την τέχνη της Αγιογραφίας. Γεννήθηκε στην Κρήτη και πλέον ως εικαστικός μπερδεύει τα χρώματα με τις αισθήσεις, το συναίσθημα και μας ταξιδεύει στον δικό της κόσμο των χρωμάτων και των Εννοιών.

Facebook: http://www.facebook.com/theatro33
Blog: http://synaisthimatikhdialektikh.com