Μήνυμα Ζέρβα στο τηλεοπτικό debate. «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την πόλη. Όχι στην κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας με τις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού debate έστειλε σαφές μήνυμα κατά της κομματικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών. « Μέλημα μας είναι η πόλη και τα προβλήματά της και όχι οι σκηνοθετημένες κομματικές υποψηφιότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μαζί με τους συνεργάτες μου ξεκινήσαμε μία προσπάθεια εδώ και μήνες για να αναδείξουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε τις λύσεις. Δεν περίμενα κανένα τηλέφωνο από την Αθήνα και από κομματικούς μηχανισμούς για να εμφανιστώ στα δημοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε κλείνοντας τον πρώτο γύρο των παρεμβάσεών του.
«Έχω μία καθαρά αυτοδιοικητική πορεία, με τη Θεσσαλονίκη ασχολούμαι και αυτήν θέλω να υπηρετήσω. Δυστυχώς η πόλη είναι εγκαταλειμμένη. Παλαιότερα βλέπαμε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις ως μέτρο σύγκρισης και τώρα παρατηρούμε μικρότερες ελληνικές πόλεις να μας έχουν ξεπεράσει. Αυτό έπρεπε να είναι το κεντρικό θέμα του δημοσίου διαλόγου και όχι οι κομματικές αντιμαχίες» απάντησε ερωτώμενος για τα ζητήματα της πόλης. «Θέλω να δω μία Θεσσαλονίκη με μαρίνες, με αεροδρόμιο, με Μετρό πλήρως λειτουργικό, μια πόλη καθαρή και λειτουργική για τον κάτοικο. Δε νοείται Μετρό που δεν συνδέεται με το αεροδρόμιο της πόλης – στην Αθήνα έγινε αγώνας δρόμου ώστε να παραδοθεί το έργο με σύνδεση με το αεροδρόμιο. Εδώ γιατί όχι»;
Αναφερόμενος στους συνυποψήφιούς του έθεσε το ερώτημα της αξιοπιστίας και του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν όψιμα και προεκλογικά. «Που ήταν (εν. οι ομοτράπεζοι) όταν προ δύο και τριών ετών έδινα μάχη για τον ΟΑΣΘ, για την καθαριότητα, όταν επέμενα για άλλες λύσεις στο Μετρό μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου; Πότε θυμήθηκαν την πόλη;»
Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για συμμετοχή του ιδίου με την ιδιότητα του δημάρχου στο Δ. Σ του ΟΑΣΘ ή του διάδοχου σχήματος και για μείωση των δημοτικών τελών έως και 50% το 2020, καθώς όπως εξήγησε, υπάρχει ταμειακό διαθέσιμο που η παρούσα διοίκηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. «Είναι χρήματα της πόλης και εφόσον δεν κατέστη δυνατή η αξιοποίησή τους πρέπει να επιστρέψουν στην πόλη» ήταν τα λόγια του. Σχετικά με την καθαριότητα ξεκαθάρισε τη θέση του πως δεν προωθεί κανένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης διότι ο δήμος έχει την αντικειμενική δυνατότητα να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πετυχημένα παραδείγματα όμορων δήμων προς επίρρωση των λεγομένων του.