Μάριος Κρητικός – Samer Sinno: “Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνια που διασημότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μάς τιμούν φορώντας τα προϊόντα μας”

Ο Μάριος Κρητικός απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr και μας παρουσιάζει το ξεκίνημα, την πορεία και τις επιτυχίες του ως επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας.

Thalassa Collection: “Πηγή έμπνευσης είναι η Ελλάδα και η Μεσόγειος. Εξου και το ελληνικότατο όνομα Thalassa” www.thalassacollection.com και στο Instagram: thalassacollection

Μάριε μίλησέ μας για την επιχείρησή σου. Πως ξεκίνησες, πότε, με τι κίνητρο και εαν είσαι ικανοποιημένος με την πορεία της έως και σήμερα. Το όνομα μου είναι Μάριος Κρητικός.
Σπούδασα σχέδιο μόδας στο Παρίσι με εξειδίκευση στο σχεδιασμό υφάσματος.
Εκεί γνωρίστηκα με τον συνεργάτη μου και  συνιδιοκτήτη του Thalassa Collection, Samer Sinno.

Αφού ολοκληρώσαμε τις σπουδές κάναμε την πρακτική μας στους οίκους  Givenchy, Christian Lacroix και Pierre Balmain. Στη συνέχεια ήρθαμε στην Ελλάδα και έτσι, πριν απο 25 περίπου χρόνια, δημιουργήσαμε το πρώτο μας κατάστημα Thalassa Collection στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.

Ποια είναι η ποιότητα των υφασμάτων που χρησιμοποιείς, τα σχέδια παραγωγής και η πηγή της έμπνευσής σου; Δημιουργούμε  αξεσουάρ για άντρες και γυναίκες οπως  μαντήλια γραβάτες, εσάρπες και φουλάρια.

Τα πάντα είναι σχεδιασμένα από εμάς πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι όλα αποκλειστικά και δεν μπορούν να βρεθούν αλλού

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμε τα πιο ευγενή φυσικά υλικά – όπως μετάξι, φίνο μαλλί και κασμήρι, ενώ δίνουμε τεράστια σημασία στην ποιότητα όπως και σε κάθε λεπτομέρεια.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου και τι συμβολίζει το brand Thalassa; Πηγή έμπνευσης είναι η Ελλάδα και η Μεσόγειος.
Εξου και το ελληνικότατο όνομα Thalassa το οποίο ήταν αρκετά πρωτοποριακό για την εποχή του –  τότε φαινόταν μάλλον περίεργο για επωνυμία brand.
Ο κόσμος όμως σιγά σιγά αγκάλιασε αυτό το όνομα και αγάπησε τα ομώνυμα προϊόντα.

Σήμερα μάλιστα που το ελληνικό design και οι Έλληνες designers διαπρέπουν, το Thalassa έχει πια τη δική του ξεχωριστή θέση στο ελληνικό design

Model: Nikitas Karahalios

Μίλησέ μας για τα καταστήματά σου και τις δράσεις τους; Εκτός από το κατάστημα της Πατριάρχου Ιωακείμ, έχουμε κατάστημα στην Κηφισιά, τη Θεσσαλονίκη, corner στο  αεροδρόμιο της Αθήνας όπως και Eshop.
Κατά καιρούς δημιουργούμε επίσης κάποιες ειδικές σειρές για πωλητήρια Μουσείων όπως το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Ακρόπολης.

Πρίγκηπας Κάρολος, Naomi
Η Γαλλιδα Υπουργός Άμυνας Florence Parly και ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας
Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Οι γραβάτες σου “ντύνουν” ηγέτες κρατών. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτή την επαγγελματική επιτυχία; Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνια που διασημότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μάς τιμούν φορώντας τα προϊόντα μας.

Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη

Μερικοί από αυτούς :
ο Πρίγκηπας Κάρολος, ο οποίος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις γραβάτες μας
η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Florence Parly,
η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη,
η Γερμανίδα Υπουργός εξωτερικών Cornelia Pieper,
ο Πριγκηπας Νικόλαος,
ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος,
η Βίκυ Λέανδρος,
η Faye Dunaway,
η Ειρήνη Παπά,
ο Manfred Weber,
ο Κωστας Μπακογιάννης,
ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα,
ο Κυριάκος Μητσοτάκης
όπως και πολλοί υπουργοί, γνωστοί δικηγόροι, μεγάλοι επιχειρηματίες και Διπλωμάτες σε όλο τον κόσμο.

Πρίγκηπας Νικόλαος, Tatiana Blatnik
Faye Dunaway