Λώρα Δημόγλου: “Η τέχνη από μόνη της θέτει την πρόκληση κάθε φορά και η επόμενη είναι πάντα μεγαλύτερη από την προηγούμενη”

Στα πλαίσια της προώθησης καλλιτεχνών και της εικαστικής παρουσίασης PRIVE ART II” ο Πολιτιστικός Φορέας DREAMTEAM πιστός σε όσα υπόσχεται για έναν καλύτερο κόσμο (#giaenankaliterokosmo), μας παρουσιάζει τους συμμετέχοντες δημιουργούς αυτής της πρωτοποριακής δράσης και μας τους συστήνει μέσα από την Τέχνη τους.

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη; Για εμένα ήταν αυτονόητο να ασχοληθώ με την τέχνη καθώς από πολύ μικρή μυήθηκα αρχικά στον κλασικό-μοντέρνο χορό, όπου ολοκλήρωσα με τις σπουδές μου στο Ελληνικό Χορόδραμα (Ραλλού Μάνου), τη μουσική, με πολλά χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης στο τραγούδι και τέλος με το σχεδιασμό και κατασκευή ενδυμάτων, υποδημάτων, και κοσμημάτων. Τα εικαστικά και η φωτογραφία, ήρθαν αργότερα σαν ανάγκη αυτοέκφρασης.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν υπάρχει κίνημα στα έργα μου. Πορεύομαι στην εποχή μου ατομικά, ανεξάρτητη, με γνώμονα το μέτρο και την καλαισθησία.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Από τη φύση. Καθημερινές εικόνες γεγονότα που απασχολούν τη ζωή.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Καθώς είμαι αυτοδίδακτη, πειραματίζομαι σε τεχνικές ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής και τα υλικά μου.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η τέχνη από μόνη της θέτει την πρόκληση κάθε φορά και η επόμενη είναι πάντα μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Αν κάτι έμαθα είναι ότι η τέχνη δεν επιδέχεται προκλήσεις γιατί τότε σταματάει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά της.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η τέχνη στην Ελλάδα ήταν πάντα αποδεκτή. Οι Έλληνες έχουν ανοιχτό πνεύμα. 

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Δεν θέτω εγώ τα σχέδια. Οράματα και σχέδια σε μένα θέτει μόνο η τέχνη και εκείνη ορίζει κάθε φορά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω. Και αυτή είναι η γοητεία του να αφήσεις να σε έλκει αυτή η ανώτερη δύναμη, που σου επιτρέπει να επικοινωνείς πνευματικά με το σύμπαν και συνεπώς με τους ανθρώπους.

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/