Λεωνίδας Θεοδωρόπουλος: “Πάνω στη σκηνή δίνω τον καλύτερό μου εαυτό γιατί μου αρέσει να ζω μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύω”

“Το τραγούδι “Όνειρα ξανά” είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμένα… Επηρεάστηκα απο πολλά προσωπικά γεγονότα και καταστάσεις ώστε να γράψω τους στίχους αλλά και την μουσική του… Μιλάω για το δικό μας κόσμο και για τα όνειρα που κάνουμε για την κοινωνία του αύριο”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Ονομάζομαι Λεωνίδας Θεοδωρόπουλος και είμαι 19 χρονών. Κατάγομαι από την Λάρισα και σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων στο ΔΙΠΑΕ. Αποφοίτησα από το Μουσικό σχολείο Λάρισας και σπούδασα μουσική (Αρμονία και κλασσική κιθάρα) στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμαι με τη μουσική, καθώς έπαιζα κλασσική κιθάρα. Ωστόσο, στα 13 μου ξεκίνησα να παίζω κάποια τραγούδια στην κιθάρα και να τραγουδάω. Απο τότε δεν θυμάμαι να έχει περάσει μέρα που να μην κλείνομαι στο δωμάτιο μου με τις ώρες παίζοντας μουσική. Το είδος που αγαπάω να επεξεργάζομαι καθημερινά είναι έντεχνη ελληνική και ροκ μουσική. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο τα ακούσματα που είχα από μικρό παιδί όπως είναι ο Βασίλης Παπακωσταντίνου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Σωκράτης Μάλαμας. Τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησαν να με εμπνέουν καταστάσεις και γεγονότα και κάπως έτσι ανακάλυψα πως ο τρόπος να εκφράζω τις ανησυχίες μου είναι γράφοντας στίχους και μουσική.

Το μικρόβιο της μουσικής το κόλλησα από τον πατέρα μου ο οποίος τραγουδούσε από μικρός. Ωστόσο ο ίδιος δεν ασχολήθηκε με την μουσική παρόλο που έχει μια πολύ όμορφη φωνή. Όταν ήμουν μικρός ακούγαμε μαζί δίσκους του Βασίλη Παπακωσταντίνου και περνούσαμε ατελείωτες ώρες τραγουδώντας παρέα. Έτσι ακούγοντας τον Βασίλη με τις ώρες θαύμαζα αυτό που έκανε και παρόλο που ήμουν πολύ μικρός κατάλαβα πως αυτό που ονειρεύομαι να κάνω στην ζωή μου είναι να τραγουδάω.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκα με την κλασσική κιθάρα και με την αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Έπειτα, καθώς πήγα στο Μουσικό σχολείο Λάρισας η μουσική άρχισε σιγά σιγά να γίνεται καθημερινότητα μου και εκτός σπιτιού. Παρότι το τραγούδι είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει πλήρως, δεν άφησα ποτέ τα μαθήματα μου, καθώς πιστεύω πως η γνώση είναι πολύτιμο δώρο. Έτσι, πριν 1 χρόνο έδωσα πανελλήνιες και πλέον ταυτόχρονα με το να κυνηγάω το όνειρο μου που είναι η μουσική, σπουδάζω στη σχολή Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων στην Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξω ως καλλιτέχνης και πάνω από όλα ως άνθρωπος. Η μουσική μου ταυτότητα είναι πολύ σημαντική για εμένα και δεν θα την πρόδιδα ποτέ. Δεν είμαι αρνητικός στο να δοκιμάζω διαφορετικά πράγματα, απλά δεν μου αρέσει να κάνω κάτι που δεν αποτελεί μέρος της προσωπικότητας μου.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Λυγίζω όταν ακούω το Μαμά του Βασίλη Παπακωσταντίνου. Μου φέρνει στο μυαλό τόσες αναμνήσεις που κάθε φορά που το ακούω μου ξυπνάει την πολύ ευαίσθητη μου πλευρά. Γενικότερα με ταξιδεύει ο Καββαδίας και τα ποιήματα του. Είναι σαν να περιγράφουν μια ζωή διαφορετική και αλλιώτικη.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Πιστεύω πως αυτό που με ξεχωρίζει είναι πως είμαι πολύ προσηλωμένος σε αυτό που κάνω. Πάντα πάνω στην σκηνή δίνω τον καλύτερο μου εαυτό γιατί μου αρέσει να ζω μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύω. Μου αρέσει πάντοτε να εξελίσσομαι, να μην μένω στάσιμος και να προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι. Εξάλλου, μακάρι μια μέρα να παίζω μουσική για να ζω μα πάντοτε θα ζω για να παίζω.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού; Να αγαπάει την μουσική και να δουλεύει συνεχώς. Να μην σταματάει ποτέ να γίνεται καλύτερος και να αρπάζει την κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Μα πάνω από όλα να έχει πίστη στη μουσική και στις δυνατότητές του.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Δεν αφήνω τον εαυτό μου να φοβάται … τον αφήνω να ονειρεύεται. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει είναι μοναδικό, γι αυτό φροντίζω να μην το βάφω με αρνητικά συναισθήματα.

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Πρόσφατα έιχα μια εμπειρία στο X factor. Μια πολύ όμορφη εμπειρία, εμφανίστηκα μπροστά σε 4 φοβερούς μουσικούς που με συγκίνησαν με τα υπέροχα σχόλια τους. Το ότι δεν συνέχισα πολύ στο παιχνίδι δεν με στεναχώρησε πολύ. Εξάλλου, είναι τηλεοπτικό παιχνίδι. Αυτό που κρατάω είναι οι σχέσεις που δημιούργησα με παιδιά από εκεί, γνώρισα πόλλους ανθρώπους που βρισκόμαστε ακόμα σε επικοινωνία και είμαι πολυ τυχερός που τους συνάντησα. Αν πρέπει να δώσω μια συμβουλή σε τραγουδιστές που σκέφτονται να πάνε σε κάποιο τέτοιο παιχνίδι είναι πως είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, αλλά πως τίποτα δεν κρίνεται μέσα από ένα τέτοιο show.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Με το Βασίλη Παπακωσταντίνου, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη… και γενικότερα με ανθρώπους της έντεχνης ελληνικής σκηνής. Όνειρό μου να βρεθώ σε μια σκηνή δίπλα τους και να τραγουδήσω μαζί τους.

Θέλεις να μας πεις κάτι περισσότερο για το καινούργιο σου τραγούδι “Όνειρα ξανά”; Έιναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμένα καθώς είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησα. Δεν το έγραψα σε μια μέρα, πέρασε αρκετός καιρός ώστε να το ολοκληρώσω. Επηρεάστηκα απο πολλά προσωπικά γεγονότα και καταστάσεις ώστε να γράψω τους στίχους αλλά και την μουσική του. Το τραγούδι μιλάει για ένα παιδί που ζει σε ένα δικό του κόσμο και συνεχώς ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο όπου οι άνθρωποι μπορούν να ονειρεύονται ελεύθερα. Για την ακρίβεια μιλάω για το δικό μας κόσμο και για τα όνειρα που κάνουμε για την κοινωνία του αύριο.

Όνειρα ξανά” μπορούν να γίνονται σε μια σχέση που “ράγισε το γυαλί”; Στον κόσμο μας ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, ο κάθε ένας παρουσιάζει τον έρωτα και τη σχέση διαφορετικά. Αν υπάρχει αγάπη όλα μπορούν να συμβούν. Απλώς οι άνθρωποι έχουμε ξεχάσει να αγαπάμε σωστά και αληθινά και μας νοιάζουν περισσότερο πράγματα υλικά. Όνειρα ξανά μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, ειδικά στην αγάπη, εξάλλου κάνεις δεν απαγορεύει τα όνειρα.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου απο την ζωντανή σου εμφάνιση στο “To Spiti mou bar”; Το διασκέδασα απίστευτα… Ήταν η πρώτη μου εμφάνιση σε κοινό μετά από πολύ καιρό. Ένας πανέμορφος χώρος γεμάτος εύθυμη διάθεση και όμορφα συναισθήματα, φτιαγμένος για να προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες.

Link για την οντισιον μου στο x factor: https://youtu.be/w242sTSHo94

link για το νέο μου τραγούδι όνειρα ξανά : https://youtu.be/UyPD3ZhoXWU