ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ: “Εμάς τους Καλλιτέχνες μας λένε Ονειροπόλους, αλλά αν δεν υπάρχουμε κι εμείς, δεν θα υπάρχουν ούτε τα όνειρα”

“Είμαι εργάτης του θεάτρου από μικρό παιδί, είναι ο έρωτάς μου, το πάθος μου, η αναπνοή μου”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Είχα την τύχη να ανέβω στη σκηνή το 2000 στη θεατρική παράσταση “Η Χαρτοπαίχτρα” με τη Ρένα Βλαχοπούλου και από τότε είμαι στο θεατρικό σανίδι 19 χρόνια. Τα επόμενα χρόνια με την διαμονή μου μέσα στο θέατρο ανακάλυψα το μεγάλο πάθος μου, το θέατρο.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Αναμφισβήτητα, το Μεγάλο καλλιτέχνη που θαυμάζω είναι ο Θανάσης Βέγγος. Είχα την ευκαιρία να συνυπάρξω δίπλα του το 2008, στην τηλεοπτική σειρά: “Έχω ένα Μυστικό” του Γιάννη Παπαμιχαήλ, που αφορούσε τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Το 2018, έκανα ένα ντοκιμαντέρ Αφιερώματος στο Μεγάλο Έλληνα Κωμικό Ηθοποιό Θανάση Βέγγο, όπου και βραβεύτηκα στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Μασαχουσέτης με βραβείο Μοντάζ/Καλύτερης Παραγωγής και με Βραβείο Κοινού στο Poppy Jasper International Film Festival 2019. Η ταινία προβλήθηκε στην Μασαχουσέτη, στην Αυστριακή Τηλεόραση, στο Brooklyn, στο Καναδά, στην Πινακοθήκη Πειραιά και στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Είμαι εργάτης του θεάτρου από μικρό παιδί, είναι ο έρωτας μου, το πάθος μου, η αναπνοή μου. Στο θέατρο μεγάλωσα, το θέατρο υπηρετώ και θα συνεχίζω να υποστηρίζω και στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες της εποχής μας.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα, χτίζεις με τις επιλογές σου, το ήθος σου. Την επιτυχία την αποκτάς με τα χρόνια. Η επιτυχία δεν εκβιάζεται, αλλά πετυχαίνεται με το έργο που θες να δώσεις στο κοινό που εκπαιδεύεις.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Κατά την άποψη μου, καλλιτέχνης δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι και μέχρι το τέλος της ανθρώπινης ζωής σου δίνεις την αγάπη και προσφέρεις τέχνη στο κοινό σου. Όταν βγαίνεις πρώτα φορά στην σκηνή, αν σε θέλει σε κρατάει, αλλιώς σε ξεβράζει σαν το κύμα, κι ασχολείσαι με κάτι άλλο, ηλεκτρολόγος, μηχανικός, γιατρός. Δεν μπορούνε όλοι να γίνουν ηθοποιοί, ούτε μπορούν επειδή έχουν λεφτά να το “παίζουν” ηθοποιοί. Ακούγομαι λίγο αιχμηρός, αλλά έχω την τύχη τα τελευταία 10 χρόνια να σκηνοθετώ ερασιτεχνικούς θιάσους που παίζουν δέκα φορές καλύτερα από εμάς τους επαγγελματίες, και δεν ντρέπομαι να το δηλώσω.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Εμάς τους Καλλιτέχνες μας λένε Ονειροπόλους, αλλά αν δεν υπάρχουμε κι εμείς, δεν θα υπάρχουν ούτε τα όνειρα.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν την ερώτηση. Φυσικά και νιώθω την έμπνευση να δημιουργήσω και μαζί με την εξαίρετη θεατρολόγο και δημιουργό Ελένη Αναγνωστοπούλου από πέρυσι έχουμε φτιάξει 5 εξαίρετες ταινίες με θέμα τον Άνθρωπο, τους καλλιτέχνες και την κατάσταση της Καραντίνας του νέου ιού CoVid-19.

Θα αναφερθώ αναλυτικά σε όλες τις δημιουργίες που συμμετέχουν και τιμήθηκαν σε Διεθνή και Ευρωπαϊκά Πολιτιστικά Φεστιβάλ και προβλήθηκαν πρόσφατος 30 και 31 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ιούλιος του θεάτρου Αλεξάνδρεια Βασίλης Βλάχος με τεράστια επιτυχία και αποδοχή του κοινού.

Η πρώτη Δημιουργία μας είναι η Ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους “Α.Μ.Ε.Α: Ακόμη Μία Ελπίδα Αλίκη” με την συμμετοχή ηθοποιών όπως: Μπέσσυ Μάλφα, Σπύρο Μπιμπίλα, Σοφία Μπαλάση, Φρίντα Τρύπη, Δέσποινα Τσολάκη, Βασίλη Θεοδώρου, Νίκο Ψαρρό, Ελένη Αναγνωστοπούλου κ.ά. σε κείμενα της Ελένης Αναγνωστοπούλου και Σκηνοθεσία των: Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο. Η ταινία βραβεύτηκε με Τιμητικό βραβείο “Ενεργοί Πολίτες της Χώρας τους” στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Μασαχουσέτης 2019 για το Καστ της ταινίας. Και από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και την International Action Art Βουλγαρίας. Άνοιξε το Φεστιβάλ Ιούνιος 2020 της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη δίπλα σε ταινίες όπως η Αναπαράσταση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και το Happy Day του Παντελή Βούλγαρη και προβλήθηκε επίσης στο Brooklyn, στην Αυστριακή Τηλεόραση, στον Καναδά, στην Ισπανία και στην Βραζιλία.

Μια στάση μας ήταν η Ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους “Παραλία Challenge: Αποκομιδή Σκουπιδιών στην παραλία του Σχοινιά” σε συν σκηνοθεσία με τον Βασίλη Σαμαριτάκη και την ομάδα ΘΕΣ Ερωτόκριτος καθαρίσαμε την παραλία του Σχοινιά το 2019 και βραβευτήκαμε στο Daytona Beach Festival στην Καλιφόρνια για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Ακολούθησαν μέσα στον Κορονοϊό τρείς ταινίες “Ένα Αφιέρωμα του Λεονάρντο Θίμο στην Ρένα Βλαχοπούλου”, “Κορονοϊός; Ε και;” σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ελένης Αναγνωστοπούλου και “Με Χρώματα Νοσταλγίας” των Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο.

Παρουσιάστηκαν διεθνώς και Ευρωπαϊκώς σε Πολιτιστικά Φεστιβάλ καθώς και η ταινία “Κορονοϊός; Ε και;” Βραβεύτηκε σε 15 Διεθνή Φεστιβάλ μέσα στην Καραντίνα του CoVid 19 μέσω Διαδικτύου δίνοντας το μήνυμα ότι οι καλλιτέχνες δεν σταματάνε να δημιουργούν και μέσα στην πανδημία, με την συμμετοχή αξιόλογων συναδέλφων ηθοποιών όπως, Βασίλης Τραϊφόρος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Δέσποινα Τσολάκη, Γρηγόρης Κενδρινός, Θεόδωρος Κολοβός, Όλγα Μουργελά, Σοφία Μπαλάση, Αλεξάνδρα Τσολακίδου, Γιώτα Τζουάνη, Γιώργος Ανδρουτσόπουλος, Αγγελική Άννα Μπολιάκη, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Μάρω Κοκκώνη, Δημήτρης Κολοβός, Μαίρη Καπώλη, Μαρία Μουτζίκη, Γεωργία Μπλιάγκα, Τζων Όλας, κ.ά.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Συνεχίζουμε να προβάλλουμε Διαδικτυακά και μέσω της Αυστριακής τηλεόρασης κάθε Τρίτη την Διεθνή Ελληνική Ιστορική σειρά: “2020 Μ.Χ.” με τον μουσικοσυνθέτη Δημήτριο Γαϊτάνη και την εικαστικό, συγγραφέα Ζωή Γκαϊδατζή υπό την Αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και International Action Art Bulgaria και την συμπαράσταση της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη. Παράλληλα, κάνουμε Γυρίσματα στην νέα Κινηματογραφική κωμωδία “Γιατί Αντωνάκη Γιατί Νικολάκη” του Θεόδωρου Κολοβού. Επίσης, στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 θα παίξουμε την θεατρική παράσταση που έχω κάνει την επιμέλεια σκηνικών, κουστουμιών και σκηνοθετώ: “Ο Φύλακας Άγγελος” του Στέλιου Δερέμπεη στους 34ους Θεατρικούς Αγώνες του Δήμου Ζωγράφου στο επερχόμενο Φεστιβάλ στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Ζωγράφου 17, είσοδος από εκκλησία Άγιος Γεώργιος), που αποτελεί και το 70ο θεατρικό έργο που συμμετέχω. Τέλος, ξεκινάμε γυρίσματα για νέα Διαδικτυακή σειρά, πρόβες στο θέατρο με κλασσικό θεατρικό έργο, ένα καινούργιο Αφιέρωμα στην Σμαρούλα Γιούλη από μια ιδέα του ηθοποιού σκηνοθέτη Βασίλη Θεοδώρου. Ξεκινάει ο 2ος Κύκλος της Ραδιοφωνικής εκπομπής “Θεατράλεον με τον Λεονάρντο Θίμο” στο Joy Radio.gr . Είμαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις αν και εφ’όσον προκύψουν.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Ας με κρίνει το κοινό και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι, εγώ το μόνο που κάνω είναι να παίζω θέατρο πάνω στη σκηνή όσο έχω αναπνοή. Ευχαριστώ πολύ.

Λεονάρντο Θίμο
Ηθοποιος, σκηνοθέτης θεάτρου, θεατρικός συγγραφέας.

Ο Λεονάρντο Θίμο, είναι ηθοποιός Θεάτρου από το 2001 και σκηνοθέτης του Θεάτρου από το 2006, από το ΔηΠεΘΕ Ηρακλείου Κρήτης, παρακολούθησε την Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη-Νέο Ελληνικό Θέατρο το 2008-2009 και το Γ’ Έτος του Εργαστηρίου Παιδαγωγική θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού 2013-2014 από τον Σύλλογο Παιδαγωγών-Εμψυχωτών θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» που διηύθυνε ο Λάκης Κουρετζής.

Το 2014-15 έκανε εξάμηνη πρακτική άσκηση και εκπαίδευση στο μοντάζ και στην σκηνοθεσία στην Αυστριακή Τηλεόραση στο Klagenfurt TV. Από το 2016 είναι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Παιδαγωγικών Προσχολικής Ηλικίας και από το Ιούλιο του 2017 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Σκηνοθέτης της Θεατρικής Εναλλακτικής Σκηνής Ερωτόκριτος. Τον Ιούλιο του 2020 ανέλαβε ως Επίσημος Αντιπρόεδρος μαζί με τον Αντώνη Σπυρίδωνα Αργυρό την 13ετη πορεία της Κινηματογραφικης Λέσχης Παύλου Παρασχάκη.

Έχει συμμετάσχει στα θεατρικά έργα:

  1. ΛΟΛΑ: Το ΣΚΕΤΣ της ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Μονόπρακτο (2001) Επιμέλεια Παράστασης: Ρένα Τσατσάκη.
  2. Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ του Δημήτρη Ψαθά. (Καλοκαιρινή Περίοδος 2001) Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης.
  3. Συλλογή ΣΚΕΤΣ & ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ του Νικόλαου Παπαδάκη. {Το Σπίτι Μου-Το Λιβάδι-Η Κωμωδία Της Χρονιάς-Τζακ Ο Στομοβγάλτης-Αφιέρωμα Στον Θάνατο-Το Νόημα Της Ζωής Μας-Ο Άντρας Μου Δεν Υπάρχει Πιά-Το Τηλεκοντρόλ Χάλασε-Επί των Τειχών Και Επί Ταυτά-Τέσσερις Παίζουν κι Ο Κούκος Ή 4Plays & Cuckoos} (2000-2007) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  4. ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη. (2001) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  5. ΑΧΑΡΝΕΙΣ του Αριστοφάνη. (2001) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  6. ΌΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη. (2002) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  7. ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη. (2003) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  8. Ο ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΟΣ, Η ΧΙΟΝΑΤΗ & ΟΙ 7 ΓΙΓΑΝΤΕΣ και ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ από το Παιδικό Θέατρο Allegro. (2003) Επιμέλεια Παράστασης; Γιάννα Κεφαλά.
  9. Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ, Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ & ΤΟ ΦΠΑ Μονόπρακτο (2004) Επιμέλεια Παράστασης: Δέσποινα Μαρκοπούλου.
  10. ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη. (2004) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  11. ΉΡΩΣ του Μένανδρου. (2004) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  12. ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ του Σπύρου Γκόζη. (2004) Σκηνοθεσία: Σπύρου Γκόζη, Λάζαρου Μανωλακάκη και Νικόλαου Παπαδάκη.
  13. ΡΟΚΥ η ΠΑΡΩΔΙΑ του Νικόλαου Παπαδάκη. (2005) Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  14. ΤΡΙΣΤΑΝΟΣ & ΙΖΟΛΔΗ του Ρίτσαρντ Βάγνκερ. (2005) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  15. ΒΑΤΡΑΧΟΙ του Αριστοφάνη. (2005) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  16. ΜΗΝ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ, ΚΑΘΙΣΤΟΣ ή ΟΡΘΙΟΣ του Λεονάρντο Θίμο. (2005) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  17. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΕΟ του Νικόλαου Παπαδάκη. (2006) Σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο.
  18. ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη. (2006) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  19. Η ΖΩΗ ΜΑΣ του Λεονάρντο Θίμο. (2006) Σκηνοθεσία του Ανέστη Δαλέζη.
  20. ΣΚΥΛΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ του Σπύρου Γκόζη. (2006) Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  21. ΜΠΟΝΤΖΟ του Λεονάρντο Θίμο. (2006) Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  22. ΚΟΛΑΞ του Μένανδρου. (2007) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  23. ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ του Μελ Μπρουκς. (2007) Σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπαδάκη.
  24. Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. (2007-2008) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Λάζαρου Μανωλακάκη.
  25. Ο ΚΑΛΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ. (2007-2008) Σε Διασκευή του Νικόλαου Παπαδάκη και Σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο.
  26. ΚΩΜΙΚΟ: ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΩΔΙΑ!! των Αντώνη Μεραμβελιωτάκη και Λεονάρντο Θίμο. (2007-2008) Σκηνοθεσία του Ανέστης Δαλέζης, Λεονάρντο Θίμο, Λάζαρος Μανωλακάκης και Αντώνης Μεραμβελιώτακης.
  27. ΝΟΥ ΔΟΥ Η ΑΣΧΗΜΗ των Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη. (Καλοκαιρινή Περίοδος 2008
  28. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ: Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. (2009) Επιμέλεια Παράστασης: Πασχάλης Τσαρούχας.
  29. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΧΕΛΙΟ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ του Λεονάρντο Θίμο. (2012) Επιμέλεια Παράστασης: Λεονάρντο Θίμο. Από την Θεατρική Ομάδα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ.
  30. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με τον Λάκη Κουρετζή. (2013) Επιμέλεια Παράστασης: Λάκης Κουρετζής
  31. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ!! Μονόπρακτο του Ζαχάρη Μηναδάκη. (2013-2014) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Ζαχάρη Μηναδάκη.
  32. ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ON TOUR του Λάμπρου Φισφή. (Καλοκαιρινή Περίοδος 2014)
  33. ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΨΕΝ Μονόπρακτο του Ζαχάρη Μηναδάκη. (2014) Σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο.
  34. ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ σε σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο. (2015)
  35. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ των Αλέξανδρου Ρήγα & Δημήτρη Αποστόλου. Βοηθός σκηνοθέτης και γεν.καθηκόντων. (2015) Διασκευή & Σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά.
  36. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ (Μονόπρακτο για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) σε σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο. (2015)
  37. Βασιλική Μπεκιάρη (Μονόπρακτο για την 17 Νοεμβρίου) σε σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο. (2015)
  38. ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ σε Επιμέλεια σκηνοθεσίας και Παρουσίαση του Λεονάρντο Θίμο. (2016)
  39. ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη. (2017) Σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σπηλιόπουλου.
  40. Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΙ Παιδική Εορτή του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής. “ΤΟ ΠΕΤΕΙΝΑΡΙ” Σε επιμέλεια της Ζωής Χατζηδάκη. (2017)
  41. ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ & Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ του Γουόλτ Ντίσνεϊ. Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο. (2017)
  42. Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ του Τσαρλς Περό. Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο. (2017)
  43. Ο ΑΤΑΚΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΙ Κουκλοθέατρο και Κείμενα του Λεονάρντο Θίμο (2017)
  44. ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΡΑΤ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Βασισμένο στο έργο του Κάρολου Ντίκενς. Κουκλοθέατρο και Κείμενα του Λεονάρντο Θίμο (2017)
  45. ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΝΤΙΝΟΥ της ΟΜΑΔΑΣ ΘΕΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ. (2017-2018) Διασκεύή & Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο.
  46. ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ της Ροξάνας ΕστέβεΜετάφραση της Μαριλένας Πονηράκη. (2017-2018) Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βασσάλου. Θέατρο Αλκυονίς
  47. Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ Κουκλοθέατρο και Κείμενα του Λεονάρντο Θίμο. (2017-2018)
  48. ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΝΑ’ΧΕΙΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Μονόπρακτο και Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο (2018)
  49. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ των Άντριου Στάντον, Μπομπ Πήτερσον και Ντέιβιντ Ρέηνολντς. Παιδική Εορτή του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής. (2018)
  50. ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ του Μολιέρου. (2018) Σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σπηλιόπουλου.
  51. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ του Σοφοκλή στο Αρχαίο Υπαίθριο Θέατρο Ορχομενού Σε Μετάφραση Κωστή Ν.Καζαμιάκη. (2018)
  52. “ΤΡΟΥΛΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΥΛΗΣ” του Λεονάρντο Θίμο. Κουκλοθέατρο και Σκηνοθεσία Λεονάρντο Θίμο. στον Αθλητιικό Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας στο “Σπίτι του Αθλητή” ,Σπ. Λούη και Αν. Πίττα, Νέας Ερυθραίας Α.Μ.Ε.Σ. Αθανασίου Διάκου 5, τ.κ. 14671 στα πλαίσια του Summer Camp από 19 Ιουνίου 2018 μέχρι 13 Ιουλίου 2018. (Α’ Περίοδος 19.06.2018-29.06.2018 και Β’ Περίοδος 02.07.2018-13.07.2018)
  53. ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη. (2018) Ελεύθερη Διασκευή και Σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο. Στον κήπο του Πολυχώρου ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ στο Ηράκλειο Κρήτης.
  54. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ-ΜΙΚΡΗ ΣΟΥΪΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ-Βιβλίο Παρουσίασης του Σάκη Τσιλίκη, ΠΡΟΒΟΛΗ της ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ του Λεονάρντο Θίμο-στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Επιμέλεια Παρουσίασης: Μάνου Χατζηγεωργίου και Γιώργου Γαλάντη. (2018)
  55. ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη. (2018-2019) Διασκευή & Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο.
  56. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ-ΜΙΚΡΗ ΣΟΥΪΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ Βιβλίο Παρουσίασης του Σάκη Τσιλίκη, ΠΡΟΒΟΛΗ της ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΊΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ του Λεονάρντο Θίμο-στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Επιμέλεια Παρουσίασης: Μάνου Χατζηγεωργίου. (2018)
  57. Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ της Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου. (2018-2019) Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Μαρία Φραγκή. Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, Θέατρο του Βασίλη Βλάχου.
  58. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ του Φώτη Καγγελάρη. Σε σκηνοθεσία της Βαλεντίνης Λουρμπά. Θέατρο Εκάτη της Βαλεντίνης Λουρμπά. (2019) Ως Τεχνικός Ήχου και Φωτισμού/και μία Μικρή Συμμετοχή.
  59. ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ του Γιώργου Φραγκούλη. (2019-2020) Σε σκηνοθεσία της Δώρας Τζερουνιαν. Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, Θέατρο του Βασίλη Βλάχου.
  60. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗ της Ελένης Αναγνωστοπούλου (2019) Σε σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο. Μουσικό Δράμα. Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, Θέατρο του Βασίλη Βλάχου.
  61. ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ του Γιώργου Φραγκούλη. (2019-2020) Σε σκηνοθεσία της Δώρας Τζερουνιαν. Θέατρο Αρχελαου.
  62. ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ της Ελένης Αναγνωστοπούλου.(2019) Σε σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο.
  63. ΜΠΟΝΤΖΟ: ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΙ του Λεονάρντο Θίμο. (2019-2020) Σε σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο.
  64. ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΠΑΛΑΤΙ Κείμενο, Μουσική και Σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη Βλαχοσωτηρου. (2020) Θέατρο Αυλαία Πειραιά.
  65. Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ Διασκευή κειμένου, Μουσική και Σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη Βλαχοσωτηρου. (Χειμερινή Περίοδος 2020) Θέατρο Αυλαία Πειραιά.
  66. Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Απο το Παραμύθι των Αδερφών Γκριμ. Διασκευή κειμένου, Μουσική της Μαρίας Ελευθεριάδη και Σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο. (Χειμερινή περίοδος 2020) Χώρος Τέχνης Μύθος.
  67. Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΕ ΤΡΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Από το παραμύθι του Κάρλο Κολοντι. Σε Μουσική και Σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη Βλαχοσωτηρου. (Χειμερινή Περίοδος 2020) Θέατρο Αυλαία Πειραιά.
  68. ΕΝΑ ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ ΣΤΗΝ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ με την Ελένη Αναγνωστόπουλου. Θεατρικό δρώμενο και προβολή του βραβευμένου Ντοκιμαντέρ. Στο Κήπο του θεάτρου Αλεξανδρεια Βασίλης Βλάχος στις 30 Ιουλίου 2020 στο Μουσικοθεατρικο Φεστιβάλ Ιούλιος του Πολυχώρου Αλεξάνδρεια.
  69. Α.Μ.Ε.Α ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΙΚΗ και ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ των Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο. Θεατρικά Δρώμενα και προβολή των ταινιών μικρού μήκους. Στο Κήπο του θεάτρου Αλεξανδρεια Βασίλης Βλάχος στις 31 Ιουλίου 2020 στο Μουσικοθεατρικο Φεστιβάλ Ιούλιος του Πολυχώρου Αλεξάνδρεια.

Ως Βοηθός Σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο Ηρακλείου Κρήτης και στο Κηποθέατρο Καζαντζάκης:

● Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ του Δημήτρη Ψαθά. (Περιοδεία 2001)
● ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ των Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη. (Περιοδεία 2005)
● ΤΑ ΠΑΠΑΤΣΟΥΝΑΜΙΑ των Γιώργου Κωνσταντίνου, Άγγελου Πυριόχου, Πάνου Χατζηκουτσέλη και Θεόφιλου Βερύκιου. (Περιοδεία 2005)
● ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ των Μιχάλη Άνθη, Θεόφιλου Βερύκιου και Γιώργου Γεωργίου. (2006)
● ΤΟ ΝΟΥ ΔΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ των Ντίνου Σπυρόπουλου, Μιχάλη Ανθή και Γιώργου Γαλίτη. (Περιοδεία 2007)
● ΝΟΥ ΔΟΥ Η ΑΣΧΗΜΗ των Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη. (Καλοκαιρινή Περίοδος 2008)
● ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη. Διασκευή και Σκηνοθεσία του Ζαχαρία Αγγελάκου. (Καλοκαιρινή Περίοδος 2014)
● ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ON TOUR του Λάμπρου Φισφή. (Καλοκαιρινή Περίοδος 2014)
Ως Συντελεστής-Φωτομοντάζ και Trailer:
● ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ του Γιάννη Χαριτάτου. (2018) Σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θεοδώρου. Studio Κυψέλης
● ΣΟΚ του Γιώργου Σκούρτη (2018-2019) Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού. Studio Κυψέλης
● ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 2η ΕΚΔΟΧΗ του Γιάννη Χαριτάτου. (2019) Σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θεοδώρου. Θέατρο Μπέλλος
● Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ του Χενρικ Ίψεν. (2019) Σε σκηνοθεσία της Βαλεντίνης Λουρμπά. Θέατρο Εκάτη.
● ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ του Φώτη Καγγελάρη. Σε σκηνοθεσία της Βαλεντίνης Λουρμπά. Θέατρο Εκάτη της Βαλεντίνης Λουρμπά. (2019)
● «Μπόντζο: Ένας Αλλιώτικος Καουμπόη» του Λεονάρντο Θίμο. (Θεατρική Παράσταση 2019-2020)
● ΟΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ του Κριστιάν Κορλοβ. (2019-2020) Σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θεοδωρου. Θέατρο Μπέλλος.

Από το 2017 μέχρι σήμερα είναι ενεργό μέλος στο Κηποθέατρο Παπάγου-Χολαργού.

Συλλογές τραγουδιών που βασίζονται σε θεατρικά δρώμενα και στίχους του:

● Έμεινα Άφωνος – Demo 2009-2012 των Ανέστη Δαλέζη, Λεονάρντο Θίμο, Αντώνη Μεραμβελιωτακη. (21 τραγούδια)
● Έρωτας στο Ταβάνι (2015-2016) των Λεοναρντο Θίμο, Ασυμβίβαστη Μορφή, Αιφνίδιο Μάνο, Αντώνη Μεραμβελιωτακη, Ανέστη Δαλέζη. (12 τραγούδια)
● Έβαλα Πλυντήριο (2017-2018) των ΒερΦιλ, Λεοναρντο Θίμο, Αυγερινό Σερμπο, Γιάννη Λιγνό. (14 τραγούδια)
● Τραγούδια της Ειρήνης του Αριστοφάνη- στίχοι: Λεοναρντο Θίμο, Νικόλας Παπαϊωάννου. Ερμηνεία: Βεργινης Φιλιππος, Λεονάρντο Θίμο, Αυγερινός Σερμπος. (8 τραγούδια)
● Ευαίσθητος Θεατρικός (2019) των Ελένη Αναγνωστοπουλου, Βενιαμίν Ανωγειανάκη, Φίλιππο Βεργίνη (ΒερΦιλ), Δημήτρη Γαϊτάνη, Ζωή Γκαϊδατζή, Λεοναρντο Θίμο, Αυγερινό Σερμπο. (6 τραγούδια)
● Σαν Μία Κατάθεση Ψυχής (2020) των Λεονάρντο Θίμο, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Δημήτρη Γαϊτάνη, Τζων Όλα, Αυγερινό Σέρμπο, Δημήτρη Κούρτη.

Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους:

  1. DONNA GuY (2011) 8 Επίσημες Συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ 2018-2019.
  2. Dirty Cops-Τα Μπατσόνια (2012) Επίσημη Προβολή στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βίντεο Παραγωγής στην Μασαχουσέτη 2014.
  3. Dirty Cops-Τα Μπατσόνια: The Vengeance(2012) με τον Ανέστη Δαλέζη. (1989-2015) Επίσημη Προβολή στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βίντεο Παραγωγής στην Μασαχουσέτη 2014.
  4. Dirty Cops-Τα Μπατσόνια:Νο 3 (2013) Επίσημη Προβολή στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βίντεο Παραγωγής στην Μασαχουσέτη 2014.
  5. Dirty Cops-Τα Μπατσόνια: A Greek Novel About Crisis (2012) με τον Ανέστη Δαλέζη. (1989-2015) Επίσημη Προβολή στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βίντεο Παραγωγής στην Μασαχουσέτη 2014.
  6. A European Citizen Called Bob (2014) Επίσημη Προβολή στην Αυστρία 18 Οκτωβρίου 2014. Επίσημη Προβολή στην Γκάνα 18 Οκτωβρίου 2014.
  7. Mini Bob’s Movie(2015) Επίσημη Προβολή στο YouTube Night Festival Klagenfurt Austria 2014.
  8. Μαγειρεύουμε Παραδοσιακά Ντολμαδάκια ( Project 2015) για το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης (Εργασία 2015) Προβολή στο Αμφιθέατρο
  9. VAMPYRE (2015) Επίσημη Συμμετοχή στο 2ο Austin After Dark Film Festival, USA 2019.
  10. CAPTAIN JOKES PARROT’S DISASTER OF THE CARiBBEAN (2017) με τους Σπύρο Γκόζη, Ανέστη Δαλέζη (1989-2015), Αντώνη Μεραμβελιωτάκη και Νικόλαο Παπαδάκη. (1944-2013) Βραβείο ” Qual e o Filme” WebFest Independent Spirit Awards, Salvador Brazil 2018 και 10 Επίσημες Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ.
  11. Παραλία Challenge! Αποκομιδή Σκουπιδιών στην Παραλία του Σχοινιά (2018) με τον Βασίλη Σαμαριτάκη. Επίσημη Προβολή στην Αυστριακή Τηλεόραση Klagenfurt TV 30 September 2019.
  12. Α.Μ.Ε.Α Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη (2019) με την Ελένη Αναγνωστοπούλου. Τιμητικό Βραβείο “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 2019” για το Καστ στο Citizens Europe Premiere Night Video Festival England, UK 2020. Επίσημη Προβολή στην Αυστριακή Τηλεόραση Klagenfurt TV 30 September 2019. 2 Επίσημες Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ 2020.
  13. Ο Γολγοθάς του Ανθρώπου (2019) σε κείμενο της Ελένης Αναγνωστοπουλου.
  14. Με Χρώματα Νοσταλγίας (2020) με την Ελένη Αναγνωστόπουλου. Επίσημη Ελληνική Συμμετοχή στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Μασαχουσέτης 2021. Επίσημη Προβολή στην Αυστριακή Τηλεόραση 2020. 12 Επίσημες Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ 2020-2021.
    Καθώς και τα αφιερώματα:
  15. A Honour Tribute to Peter O’Toole (2013) με τον Αντώνη Μεραμβελιωτάκη.
  16. A Honour Tribute to Marylin Monroe(2013) με τον Αντώνη Μεραμβελιωτάκη
  17. 17.11.1973 | ΑΘΩΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ (Project 2014) για το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης. Προβολή στο Αμφιθέατρο στην Εορτή της 17ης Νοεμβρίου 2014.
  18. 1821 | Της Επανάστασης!! (Project 2015) για το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης. Προβολή στο Αμφιθέατρο στην Εθνική μας Εορτή 25η Μαρτίου 2015..
  19. Αφιέρωμα στα 80’s: Σωτήρης Μουστάκας (2016) με τον Σπύρο Γκόζη.
  20. Αφιέρωμα στα 80’s: Στάθης Ψάλτης (2016) με τον Σπύρο Γκόζη.
  21. Αφιέρωμα στα 80’s: Ψάλτης, Μουστάκας, Χάρρυ Κλυνν (2016) με τον Σπύρο Γκόζη.
  22. ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ: ΑΝΤΙΟ, ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ (2017) Επίσημη Προβολή σε 12 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς στην Ελλάδα 2017.
  23. ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ (2018) 3η Θέση “Πιό Άρτια Παραγωγή στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βίντεο Παραγωγής στην Μασαχουσέτη 2018. “Βραβείο Κοινού” στο 13ο Poppy Jasper International Film Festival 2019 και άλλες 9 Επίσημες Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ 2018-2019.
  24. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ (1954-2018) (2018) Επίσημη Προβολή σε 12 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς στην Ελλάδα 2018.
  25. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΩΜΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ (1921-2001) (2018) 9 Επίσημες Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ 2018-2019.
  26. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΟΥ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 (2019) Retro Vintage style.
  27. ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (2020) Επίσημη Πρεμιέρα: 27 Μαρτίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Επίσημη Ελληνική Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών-Thessaloniki Goes to Cannes 2020 και άλλες 9 Επίσημες Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ 2020-2021.