Κ. Ζέρβας: «Έργο ανάπτυξης η ανάπλαση του γηπέδου της Τούμπας»

Την πεποίθηση ότι η ανάπλαση του γηπέδου της Τούμπας συνιστά, πέραν όλων των άλλων, ένα έργο αναπτυξιακό, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία της πόλης, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην αποψινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά ως προς τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

«Πιστεύουμε στο έργο ανάπλασης του γηπέδου της Τούμπας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια επένδυση περίπου 140 εκατ. ευρώ. «Το έργο θα συνεισφέρει στην περιοχή της Τούμπας και συνολικά στη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο θα δημιουργήσει περίπου 20.000 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής του και 7.000 θέσεις εργασίας την επομένη της λειτουργίας του.

«Ως Διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε τα μεγάλα πρότζεκτ της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπενθυμίζοντας ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει θετικά επί του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της ΔΕΘ, με αποτέλεσμα να επίκειται πλέον η προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.