Κώστας Βίδρας: “Ως μοντέλο θα πρέπει να είσαι σε θέση να αντέχεις την απόρριψη με την οποία έρχεσαι συνέχεια αντιμέτωπος”

Συνέντευξη στο Μιχάλη Γωνιωτάκη Φωτογράφος Αργύρης Εσκιτζής

Ποια είναι τα μυστικά ενός πετυχημένου μοντέλου; Για να έχεις επιτυχία στο χώρο του μοντελινκ θα πρέπει να έχεις τα εξής χαρακτηριστικά:
Αυτοπεποίθηση. Καθώς οι πελάτες ψάχνουν μοντέλα που να έχουν αυτοπεποίθηση και να μπορούν να “πουλήσουν” το προϊόν κατάλληλα.
Γερό στομάχι. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να αντέχεις την απόρριψη με την οποία έρχεται αντιμέτωπος όποιος ασχολείται με το μοντελινκ.
Ενέργεια. Για να αντέξει ένα μοντέλο τις πολύωρες φωτογραφίσεις και να δείχνει όμορφο μέχρι το τέλος της ημέρας θα πρέπει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και γυμναστική.
Ανεξαρτησία. Οι επαγγελματίες μοντέλα θα πρέπει να έχουν ένα πνεύμα ανεξαρτησίας ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν συχνά. Θα πρέπει να ξυπνάνε νωρίς και να είναι στη δουλειά στην ώρα τους.
Οργάνωση. Θα πρέπει να υπάρχει οργάνωση στη διαχείριση χρόνου ώστε να προλαβαίνουν τα κάστινγκ και τα ραντεβού.
Ωραίο στυλ. Θα πρέπει να παρακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας και να διαλέγουν να φοράνε ρούχα “που να τους πάνε” και στην εμφάνιση αλλά και στο στυλ.

Καρριέρα, φώτα, λάμψη, χρήματα. Μύθος ή πραγματικότητα η ζωή ενός μοντέλου; Για να υπάρξουν όλα τα παραπάνω στη ζωή ενός μοντέλου θα πρέπει να ακολουθηθούν οι συμβουλές που προαναφέρθηκαν στα μυστικά ενός επιτυχημένου μοντέλου. Επίσης μια καριέρα στο εξωτερικό βοηθάει πολύ.

Είναι το modelling και Ανδρική υπόθεση; Βεβαίως, από τη στιγμή που υπάρχουν στα μαγαζιά αντρικά ρούχα, οι εταιρίες προκειμένου να διαφημίσουν τις κολεξιόν που βγάζουν χρειάζονται αντρικά μοντέλα γι’ αυτό σκοπό. Εκτός από την ένδυση υπάρχουν αμέτρητες άλλες περιπτώσεις στον τομέα της διαφήμισης όπου επιλέγονται άντρες μοντέλα, αρκεί να ανοίξουμε την τηλεόραση και να παρακολουθήσουμε τις διαφημίσεις, εκεί θα δούμε όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Ποιά ήταν η πιο σημαντική πρόταση που σας έγινε και εκτίναξε την καρριέρα σας; Ήταν αρκετές αυτές που με βοήθησαν στη μετέπειτα πορεία μου στο χώρο του μοντελινκ. Ξεχωρίζω τη συμμετοχή μου στις πασαρέλες του Βασίλη Ζούλια, Βασίλειου Κωστέτσου. Τη συμμετοχή μου στο event του Tom Ford, τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό Fresh Face of Greece όπου βγήκα πρωτος, και τη συμμετοχή μου στην κινηματογραφική ταινία Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη.

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το modeling; Να έχουν πίστη στον εαυτό τους, να μην τα παρατάνε και να συνεργαστούν με ένα καλό πρακτορείο για να τους μανατζάρει σωστά στα πρώτα βήματά τους σε αυτό το χώρο.

Το διαδίκτυο έχει επηρεάσει το χώρο σας; Σίγουρα τα social media πλέον αποτελούν ένα μεγάλο μέσο διαφήμισης της δουλειάς ενός μοντέλου. Πλέον οι πελάτες παρακολουθούν Instagram, YouTube και Τικ Τοκ προκειμένου να βρουν νέα πρόσωπα για τη διαφήμιση των προϊόντων τους.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα τηλεοπτικά talent show modelling; Μέσω αυτών έχει κάποιος την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαία άτομα του χώρου και με την προβολή αυτή αποκτάς γρήγορη αναγνωρισιμότητα και φήμη. Το θέμα όμως είναι ότι δεν παύουν να είναι reality shows και πάνω στον βωμό της τηλεθέασης μπορεί να υπάρξει και δυσφήμιση, ίντριγκες και άλλα, πράγματα που αλλοιώνουν την εικόνα ενός επαγγελματία μοντέλου.

https://instagram.com/vidras1?igshid=1btmi89xyhnte

https://www.facebook.com/kostas.vidras

Σύντομο bio.

Το 2016 απόφοιτησα από την σχολή καλων τεχνων και το 2019 δούλεψα υποδοχή στο Nammos για πρώτη χρονια.

Ασχολούμαι με το μοντελινκ από τα 20. Το 2014 βγήκα πρωτος στο διαγωνισμό fresh face of Greece. Το 2015 συμμετείχα στην ταινία ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου μανουσακη.

Συμμετείχα σε event του σχεδιαστή Tom Ford. Είχα συνεργασία με σχεδιαστές όπως ο Κωστέτσος, κ. Μητροβγενης, Ν. Αποστολοπούλου, Β. Ζουλια. Επίσης συμμετείχα σε πολλά fashion project καταλόγους και καμπάνιες εταιριών.

Συνεργάστηκα επίσης με την Edward jeans για την προβολή ρούχων τηλεοπτικά στο tv makedonia. Υπήρξα τηλεπαρουσιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή