Κώστας Βίδρας: “η ομορφιά πρέπει να συνοδεύεται με ήθος, ευγένεια και πνευματική καλλιέργεια”

Εικαστικός, μοντέλο, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, pr.

Ποιό είναι το moto της ζωής σου;

Χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία, όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα ´θελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.

Ως εικαστικός τι σημαίνει η λέξη πολιτισμός για εσένα;

Για εμένα ο πολιτισμός και κατ´ επέκταση η κουλτούρα ειναι η καλλιέργεια της ψυχής και του νού του ανθρώπου.

Εξάλλου η λέξη cultura προέρχεται από το πολύσημο λατινικό ρήμα colο ( π.χ. καλλιεργώ τη γη, συγκομίζω καρπούς,) πρωτοσυναντάται τον 1ο π.Χ. αι. σε έργο του Κικέρωνα, με τη μεταφορική σημασία της “καλλιέργειας της ψυχής”. Μέσω των έργων τέχνης, που στην ουσία είναι από τα δομικά κομμάτια της έννοιας του πολιτισμού, ο άνθρωπος ενθαρρύνεται να στοχαστεί και να καλλιεργήσει την κριτική του σκέψη.

Συνάδει η τέχνη με το μόντελινκ;

Βεβαίως το μοντελινκ για μένα αποτελεί μορφή τέχνης. Το μοντέλο ως ένας καλλιτέχνης οφείλει να προσέχει σε μια φωτογράφιση την φωτοσκίαση που δημιουργείται πάνω του, όπως και τις πόζες ώστε να βγει ένα αρμονικό αποτέλεσμα στην φωτογράφιση. Εξάλλου πολλες φωτογραφίσεις με τα concept που έχουν, το styling και το φωτισμό ειναι ικανές να θυμίζουν ζωγραφικά έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών.

Pr και υπεύθυνος υποδοχής στο πιο glamour beach bar της Ελλάδας. Περιέγραψέ μας τα συναισθήματά σου για το νέο σου εγχείρημα.

Είναι η πρώτη μου φορά που θα εργαστώ ως υπεύθυνος υποδοχής στο Νάμμος στη Μυκονο, ένα απο τα ποιο glamour μαγαζιά θα ελεγα στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Αισθάνομαι ενθουσιασμό και παράλληλα μεγάλη ευθύνη για το νέο αυτο βήμα μου

Ευχαριστώ τους υπεύθυνους της εταιρίας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Η ομορφιά είναι ατού ή κρύβει και παγίδες;

Σίγουρα η ομορφιά είναι ατού

και ανοίγει πόρτες,

αλλά δεν είναι το παν

Πρέπει να συνοδεύεται με ήθος, ευγένεια και πνευματική καλλιέργεια. Πιστεύω ότι αυτος ο συνδυασμός είναι ικανός να οδηγήσει έναν άνθρωπο στην επιτυχία. Το να είσαι απλά όμορφος προσωπικά δεν μου λέει κατι. Το να σαι όμως ένας άνθρωπος όμορφος εξωτερικά και εσωτερικά είναι ξεχωριστό.

Τι θα συμβούλευες στα νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το μόντελινκ;

Θα τα συμβούλευα να απευθυνθούν σε ένα πρακτορείο μοντέλων με πείρα πάνω στο μόντελινκ και να μην απογοητεύονται, εάν δεν επιλεχθούν σε κάποιο casting.

Η απόρριψη είναι μια έννοια που όταν εισαι μοντέλο την ζεις συχνά.

Αλλά ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς ούτε να σε παίρνει απο κάτω.

Ηδη εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζομαι με το top class είναι ένα απο τα κορυφαία πρακτορεία με επαγγελματίες, που προσωπικά με βοήθησαν πολύ στο χώρο του μόντελινκ και τους ευχαριστώ γι αυτό.