Κόκκινος Νικόλαος: “Επειδή η μάχη που δίνουμε αυτή τη στιγμή είναι πνευματική… κρατήστε το ήθος και την αξιοπρέπεια σας στα ύψη, μείνετε αληθινοί”

Ο Κόκκινος Νικόλαος, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΔΙ.ΠΑ.Ε., MSc ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ INTERNATIONAL UNIVERSITY OF GREECE, THESSALONIKI Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer, Αντιπρόεδρος Διεθνή Οργανισμού A.S.T.E.R.I, Επιστημονικός Συνεργάτης και Μέλος του Ιδρύματος Πραξιτέλειον, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Το εμβόλιο έφτασε στη χώρα μας. Θα εμβολιαστείτε; Προτιμώ να παραμείνω ακόμη ασφαλής !!!! Χωρίς να στερούμαι κάτι από τη καθημερινότητα μου. Άλλωστε, όποιος ασχολείται με την επιστήμη του και ειδικά δε με την έρευνα ζεί στη δική του καραντίνα. Τώρα εάν αυτό το εμβόλιο είναι να μας φέρει πιο κοντά… εξαρτάται από τον προορισμό !!! Η αλήθεια όμως είναι, ότι με προβληματίζει το γεγονός ότι παίρνεις τη ευθύνη μόνος σου για τις τυχόν παρενέργειες κτλπ. ΘΕΛΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ….. Ή είμαστε σίγουροι ή παραμένουμε ασφαλείς σύμφωνα με τα πρώτα μέτρα που είχε λάβει και είχαν επιτυχία από τη κυβέρνηση!!!

Τι κοινωνία ανθρώπων περιμένετε να αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού; Αυτό πράγματι με προβληματίζει ιδιαίτερα κάτι το οποίο συζητώ με πολλούς… Περάσαμε από τη φάση της Βαβέλ (νεύρωση και ψύχωση) και διανύουμε στο μέγιστο τη φάση ωρίμανσης της Διαστροφής (δηλ. μια διαφορετική στάση ή δομή προσωπικότητας, η οποία καλύπτει μορφές παρέκκλισης, του σκοπού ή του αντικειμένου, του σεξουαλικού ενστίκτου, η οποία έρχεται για να καλύψει το κενά της ψύχωσης και της νεύρωσης, με ευχαρίστηση από τον πόνο του άλλου) με στόχο την εκμηδένιση του συνανθρώπου μας έστω και συμβολικά αλλά και ασυνείδητα κάποιες φορές σε σχέση με μια νόρμα, στην προσωπική μας ζωή, στο οικογενειακό ακόμη και στο εργασιακό περιβάλλον !!!

Μουσεία, Θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι, Gallery και τόσοι άλλοι πολιτιστικοί χώροι. Ποιο είναι το μέλλον τους; Τουλάχιστον έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση… Διαδικτυακά !!!! Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το δια ζώσης αλλά δε θα σταματήσει η ζωή μας και οι δραστηριότητες εδώ!! Φυσικά και υπάρχει μέλλον καθώς και οι τρόποι….
Ως ακροατής-κοινό περιμένω με αγωνία !!!!

Πως περνάτε το χρόνο σας στην απομόνωση και στην καραντίνα; Όπως περνούσα και πριν από μια πενταετία…. Εργασία (διαδικτυακά στη φάση αυτή), έρευνα-μελέτη μιας και θέτω τις βάσεις για το διδακτορικό μου τίτλο στο μέλλον, ακούω μουσική η οποία με συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και συνθέτω, προπόνηση τένις και τέλος βόλτα (κωδ. 6) με αδελφικούς φίλους όταν το επιτρέπει η κατάσταση.

Περιγράψτε μας ένα γεγονός που θα σας μείνει αξέχαστο από τη χρονιά του 2020; Είναι το δεύτερο που μου συμβαίνει στη ζωή μου (το πρώτο το 2015 όχι σε παρόμοιο γεγονός)… αλλά να μην αναγνωρίζεις εμφανισιακά τη διαιτώμενή σου ….!!!
Η αλλαγή μετά από μία εβδομάδα που είχα να τη δω ήταν εκπληκτική και λογικό από τη μια πλευρά όταν είναι γυναίκα, η οποία επιμελήθηκε αρκετά την εμφάνισή της εκείνη τη μέρα.
Αφού νόμιζα ότι ήταν η μικρή αδελφή της που δεν είχε (παρουσία και της μητέρας της) και ξανά συστήθηκα μετά από 3 μήνες συνεργασίας μαζί της !!!
Ντράπηκα από την μια και από την άλλη ένοιωσα ικανοποιημένος όταν ο διαιτώμενος ακολουθεί τις οδηγίες μου και πως όλα πιάνουν αμφίπλευρα τόπο !!!

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Επειδή η μάχη που δίνουμε αυτή τη στιγμή είναι πνευματική (όπως θέλετε μεταφράστε το αυτό) ένα μόνο θα σας πω… Κρατήστε το ήθος και την αξιοπρέπεια σας στα ύψη, μείνετε αληθινοί !!!

Κόκκινος Νικόλαος
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΔΙ.ΠΑ.Ε.
MSc ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ INTERNATIONAL UNIVERSITY OF GREECE, THESSALONIKI
Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer
Αντιπρόεδρος Διεθνή Οργανισμού A.S.T.E.R.I
Επιστημονικός Συνεργάτης και Μέλος του Ιδρύματος Πραξιτέλειον

Διαιτολογικό Γραφείο : Compass Nutrition | Κόκκινος Νικόλαος
Ελευθερίου Βενιζέλου 24, Θεσσαλονίκη, τ.κ. : 54624
Tel: (+30) 2310-325-596 ,

e-mail: [email protected] [email protected]