Κωστής Μπουκουβάλας: “Γράφω για χόμπι και δε θα σταματήσω να το κάνω, όσο έστω και ένας άνθρωπος μπορεί να κερδίσει κάτι από όσα διαβάσει από τα βιβλία μου”

“Η έμπνευση είναι κάτι που δε μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Μπορεί να έρθει μέσα από ανθρώπους, από καταστάσεις, άλλα βιβλία, ταινίες, σειρές και οτιδήποτε άλλο.”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Από τα 15 μου έγραφα σκέψεις μου χωρίς συνοχή σε τετράδια που δε σκόπευα να μοιραστώ. Με το πέρασμα του χρόνου η πρώτη καραντίνα του 2020 μου έδωσε την ευκαιρία να βρω παραπάνω χρόνο για να ασχοληθώ και να προχωρήσω στη συγγραφή ενός έργου. Το πρώτο αυτό έργο με όνομα «Πες άδηλα», μου έδωσε το πάτημα για να συνεχίσω και να ακολουθήσει το δεύτερο έργο μου, με τίτλο «Γεμαγιά». Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη του 1958-1959 και αφορά μια κοπέλα με ανεκπλήρωτες επιθυμίες, η οποία δεχόταν μεγάλη πίεση από το σπίτι της για να ακολουθήσει έναν δρόμο που της έχουν χαράξει άλλοι.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Νομίζω δεν είναι κάποια λέξη, αλλά ένας σύνδεσμος που δε γεμίζει το μάτι καθώς έχει μόλις δύο γράμματα, κι αυτός είναι το «μα». Οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει νόημα με ένα απλό «μα».

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Η έμπνευση είναι κάτι που δε μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Υπάρχουν μέρες που δε βγαίνει ούτε λέξη και κάποιες άλλες που μπορεί να γραφούν ατελείωτες σελίδες. Μπορεί να έρθει μέσα από ανθρώπους, από καταστάσεις, άλλα βιβλία, ταινίες, σειρές και οτιδήποτε άλλο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το «ειλικρινής», αφού το θεωρώ μια από τις σημαντικότερες αξίες και θα ήταν κάτι που θα με χαροποιούσε να πιστεύουν και οι κοντινοί μου άνθρωποι για μένα. Επιπλέον, θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά προβλήματα και επηρεάζεται αρκετά από αυτά, καθώς ακόμη και όσα γράφω μπορεί να έχουν βαθιά επιρροή.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Το βασικό είναι να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και να συνεχίσω να κάνω πράγματα που μου αρέσουν. Γράφω για χόμπι και δε θα σταματήσω να το κάνω, όσο έστω και ένας άνθρωπος μπορεί να κερδίσει κάτι από όσα διαβάσει από τα βιβλία μου.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Κωστής Μπουκουβάλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999 . Το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σήμερα βρίσκεται στο τέταρτο και τελευταίο έτος των σπουδών του. Μεγάλωσε με έντονες φιλολογικές επιρροές, έχοντας δύο φιλολόγους στην οικογένεια αλλά και μια αχανή βιβλιοθήκη, ως αποτέλεσμα συλλογής του πατέρα του. Καθημερινά περνάνε απ’ τα χέρια του δεκάδες λογοτεχνικά και άλλα βιβλία, κάτι που ίσως αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής του. Εν μέσω καραντίνας ήταν η πρώτη φορά που του δόθηκε ο χρόνος να εκφραστεί γραπτώς και έτσι ολοκλήρωσε το πρώτο του έργο, το «Πες άδηλα». Έπειτα, συνέχισε να γράφει και ακολούθησε το δεύτερο έργο «Γεμαγιά».

Email: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/Kwstis.Dreizehn

Instagram: kwstismpoukou