Κωνσταντίνος Μενούνος: “Ένας πραγματικός καλλιτέχνης του θεάτρου και της τηλεόρασης”

Ο Κωνσταντίνος Μενούνος, χορογράφος, ηθοποιός, καθηγητής χορού, “ανακρίνεται” από τη δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr

“Καταθέτω σε ό,τι κάνω την ψυχή μου και μπορώ και αφουγκράζομαι  τις συναισθηματικές ανάγκες του κοινού”

Ο χορός είναι ανάγκη ή πολυτέλεια; Κάποτε ήταν πολυτέλεια τώρα είναι εκατό τις εκατό ανάγκη για ψυχική ανάταση και ευεξία.

Ποιά είναι τα οφέλη του χορού; Τα οφέλη του χορού είναι πάρα πολλά τόσο σωματικά, ψυχικά και ειδικά κοινωνικά, διότι στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε ο άνθρωπος έχει αρχίσει και αποξενώνεται. Ο χορός πλέον, ίσως είναι το μοναδικό μέσο κοινωνικοποίησης.

Γυμνάζεται κάποιος με το χορό; Βεβαίως και γυμνάζεσαι με το χορό και το σημαντικότερο είναι ότι όποιος ασχολείται με το χορό είναι η αιτία και ένας απο τους λόγους που σε κάνει να είσαι πάντα προσεγμένος… Έχεις ένα λόγο ένα κίνητρο.

Οι χοροί διδάσκονται στην αυθεντική τους μορφή; Σαφώς οι χοροί διδάσκονται στην αυθεντική τους μορφή αλλά και σε πιο σημερινές χορευτικές επιρροές για όποιους φυσικά επιθυμούν να το ακολουθήσουν.

Πόσο βοηθάει ψυχικά η ενασχόληση με το χορό; Η εμπειρία των τόσων χρόνων που έχω, πραγματικά μου έχει αποδείξει ότι βοηθάει απολύτα ψυχικά. Κυρίως ψυχικά θα έλεγα… και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα που προανάφερα.

Ο χορός μπορεί να βοηθήσει κάποιο άτομο στην κοινωνικοποίησή του; Ο χορός είναι ένας σημαντικός παράγων στην κοινονικοποίηση ενός ανθρώπου. Μέσα απο σύνολα, όμαδες ανθρώπων καλείται ο ανθρώπος να συνυπάρξει και να συνεργαστεί για το επιθυμητό χορευτικό αποτέλεσμα  μιας ομαδικής χορογραφίας ή και ατομικής που αποτελείται απο δυο άτομα.

Υπάρχει όριο ηλικίας για να ξεκινήσει κάποιος το χορό; Όχι δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να ξεκινήσει κάποιος χορό. Γιατί “Ο ΧΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ”.

Από ποια ηλικία ξεκινάνε τα παιδιά χορό; Παλαιότερα άρχιζαν απο τεσσάρων χρονών αλλά όσο περνούν τα χρόνια τα μικρά παιδια γεννιούνται ολοένα και πιο εφιέστατα και επειδή οι εποχες είναι διαφορετκές βλέπουμε πολλές φορές ότι και απο  2,5 ετών υπάρχουν παιδάκια που μπορούν να ενταχθούν σε ένα παιδικό (babie) τμήμα.

Μπορεί κάποιος να ασχοληθεί και επαγγελματικά στην πορεία; Βεβαίως και μπορεί φτάνει να έχει απόλυτη αφοσίωση, υπομονή ιδιαίτερα στα πρωτα του βήματα, ώστε να γίνει επιτηχημένος πάνω σε αυτό στην πορεία του χρόνου.

Θα ήθελα να κλείσουμε το κομμάτι του χορού και της χορογραφίας γιατί θέλω να σας ρώτησω και για το αλλο κομμάτι της καλλιτεχνικής σας ιδιοτητας που είναι το θέατρο. Ως ηθοποιός πώς έχετε καταφέρει εδώ και τεσσερα χρόνια τηλεοπτικά να είστε ο μοναδικός που συνεχίζετε τη στήλη  εκμάθησης χορού απο το σπιτι για αρχάριους ως κίνητρο για να ξεκινήσει κάποιος χορό με απλούς χορευτικούς  ακαδημαϊκους σχολικούς βηματισμούς. Πραγματικά δεν το περίμενα κι εγώ ο ίδιος ότι αυτό το τηλεοπτικό ολιγόλεπτο εγχείρημα θα συνέχιζε  μέχρι και σήμερα και ότι θα φτάναμε στην τέταρτη χρονιά προβολής από την τηλεόραση. Σιιγουρα είναι ο κοσμός  που το ζητάει συνεχώς και του αρέσει ως ιδεεα. Κάτι που έλειπε απο την ελληνική τηλεόραση και ειδικά αυτό το διάστημα  που οι σχολές χορού είναι κλειστές και δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάει κάποιος να μάθει χορό. Μέσα όμως απο τη στήλη εκμάθησης χορού απο την τηλεόραση και απο το κανάλι του Epsilon και την εκπομπή “Ανάδειξέ το”  που προβάλεται Τετάρτη στις 21:00 ο κόσμος τουλάχιστον γι’ αυτήν την περίοδο που είμαστε σπίτι το βλέπει ως παρηγοριά και συμμετέχει απο το σπίτι του φτιάχνοντας τη διάθεσή του αλλά μαθαίνοντας και κάποιους χορευτικούς σχολικούς βηματισμούς όπως ανάφερατε και εσειις μέχρι να αποφασίσει και να μπορέσει να πάει μελλοντικά να μάθει χορό και επισημα σε κάποια σχολή χορού ώστε να το αναπτυξει χορευτικά όλο αυτο… και γιατι όχι να μην ασχοληθεί και επαγγελματικά με το χορό. Τους δίνω κίνητρο και τη διάθεση μέσα απο τη στήλη χορού για όσους αποφασίσουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Στο θέατρο απ’ ότι σας έχω παρακολούθήσει βρίσκεστε στην προετοιμασία μιας θεατρικής παράστασης στο μικρό Broadway; Ναι όντως ισχύει, ήδη έχουμε ολοκληρώσει τις πρόβες μας για να ανέβει η πάρασταση. Είμαστε σε αναμονή λόγω γεγονότων να πάρουμε το πράσινο φώς και να ανέβουμε στη σκηνή και για το κοινό. Η παράσταση θα λέγεται  “ΟΤΑΝ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ” σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη και με εξαιρετικούς συναδέλφους επιτρέψτε μου να τους αναφέρω, Γωγώ Αντζολετάκη, Ελένη Σ. Κωνσταντινίδου, Μαρία Δρακοπούλου, Χρήστος Γεωργίου, Σάρα Τερζή, Άννα-Μαρία Βιδάλη και ο Νίκος Τριανταφύλλου.

Σας είδαμε και σ’ ένα επεισόδιο αυτοτελών επεισοδίων γνωστού επιτυχημένου σίριαλ του ALPHA. Πήρατε εξαιρετικές κριτικές τόσο για την ερμηνεία σας όσο και για την άψογη εμφάνισή σας. Τι νομίζετε  ότι είναι αυτό που σας κάνει τόσο ξεχωριστό στα μάτια του κοινού όταν σας παρακολουθεί ερμηνεύοντας καποιο ρολο στο θέατρο ή στην τηλεοραση; Δεν μπορω να σας απαντήσω ο ιδίος ακριβώς πάνω σε αυτό που με ρωτάτε σίγουρα ο κόσμος θα ξέρει καλύτερα. Το μόνο που μπορώ να σας καταθέσω απο καρδιάς είναι ότι καθέτω σε ό,τι κάνω την ψυχή μου και μπορώ και αφουγκράζομαι  τις συναισθηματικές ανάγκες του κοινού.

https://m.youtube.com/watch?v=cjp6XUwwEjQ&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=VRBZgn9_Nck&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=NSLzP8_xPCs