Κυριακή Δράκου: Η Κύπρια Ειρηνίστρια – Εκπαιδευτικός που Γράφει για την Αγάπη

Η Κυριακή Δράκου, μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, είναι η συγγραφέας των βιβλίων, «Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς», «Μείνε Άνθρωπος», «Εκπαίδευση και Εσωτερική Ειρήνη», τα οποία κυκλοφορούν από τον ΣΠΕΚ και τις εκδόσεις Αρχύτας απευθύνονται κυρίως στις νέες γενιές.

Η Κυριακή Δράκου επιλέγει να υπηρετεί, ταπεινά αλλά και με ζέση, ως αγγελιοφόρος της αγάπης και να περνά μέσα από το έργο της το μήνυμα ότι «στην εποχή της φιλαυτίας και του ατομικού συμφέροντος, η αυτοθυσία συνιστά ύψιστο δείγμα ανθρωπισμού». Αυτοθυσία στις μέρες μας νοείται ο τρόπος σκέψεως και πράξεως, που δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση στην αξία του πολιτισμένου ανθρώπου, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οποίου, στον κόσμο που μας περιβάλλει, πρέπει να είναι η ανθρωπιά, η ευγένεια, η ευπρέπεια, η κοσμιότητα, η σεμνότητα, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός.

Μέσα από το έργο της η συγγραφέας μας καλεί σε μιαν ώριμη αγάπη που νικά τον φόβο και έχει ως βάλσαμο την ειλικρίνεια, τον σεβασμό προς τον ‘άλλον’, τη γαλήνη, τον αυτοέλεγχο. Μας δείχνει τον ευεργετικό δρόμο της παιδείας, όπου μέσα από ορθές εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές πρακτικές ο κάθε άνθρωπος εμπλουτίζει και ενδυναμώνει το αίσθημα της ατομικής εξέλιξής του που είναι το ζητούμενο. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε πριν, να φτάσει στο επίπεδο της γνώσης που εφαρμόζεται για το ατομικό ή/ και το συλλογικό καλό. Το κλειδί της αγάπης είναι αυτό που θα του ανοίξει τη θύρα της πραγματικής ευδαιμονίας, τη θύρα όπου, μέσα από την ενότητα, θα τον οδηγήσει οδηγηθεί στον άριστο, ή έστω βέλτιστο, υπέρτατο εαυτό του. Η ορθή συμπεριφορά διαμέσου της αλήθειας και της αγάπης φέρνει την εσωτερική ειρήνη, τη γαλήνη, τη ζητούμενη ευδαιμονία.

Η Κυριακή Δράκου μας προτρέπει να συμφιλιωθούμε με όλους και όλα, για να σταματήσει η γρήγορη καταστροφή του πλανήτη μας. Τα όρια του εγωισμού μας μέσα στις ανταμοιβές και τις απαιτήσεις, μέσα στην υπερβολή και την τάχα ανεξάρτητη πορεία, που η εγκυρότητα της ξεκινά από εμάς και καταλήγει σ΄ εμάς, με τον εκφυλισμό μας με την αδυναμία αναγνώρισης της ειλικρίνειας της φύσης που φωνάζει συνεχώς με τις καταστροφές «ηρεμίστε άνθρωποι». Υπάρχει δυσκολία στην ικανότητας μας, να αυτοαναλυθούμε. Τι κάνουμε, γιατί τρέχουμε τόσο γοργά μέσα στο παράπονο και τη μίζερη αγάπη; Μέσα στην ψυχολογική καταφρόνηση μας ας χειριστούμε την τέχνη της γνώσης για την κατανόηση της υπέρτατης αξίας της εσωτερικής ειρήνης και να την διδάξουμε στα παιδιά μας για να αλλάξει η ροή των λανθασμένων αντιλήψεων που τους κατευθύναμε και να οδηγηθούμε σ΄ ένα κόσμο πιο ανθρώπινο.

Τα βιβλία διατίθενται σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδας, Κύπρου και εξωτερικού. Για ειδικές παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν στο (0030) 2103605305.

Η Κυριακή Δράκου, γεννήθηκε και ζει στην Κύπρο. Εργάζεται ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην µέση εκπαίδευση. Είναι διακεκριµένη εµψυχώτρια – εκπαιδεύτρια αξιών. Ασχολείται ενεργά µε τη συγγραφή και τον πολιτισµό. Για το λογοτεχνικό της έργο και την εν γένει προσφορά της στην παιδεία έχει πολλάκις βραβευτεί.

Hellenic Cypriot Cultural Association www.cultural-association.org

E-mail: [email protected] 
Facebook | YouTube | Twitter Instagram | LinkedIn