Κυριάκος Μαριδάκης: “Το τάμα και η αγάπη του για τη Λέσβο”

«Φιλόξενοι άνθρωποι γεμάτοι ευγένεια, αγάπη, πίστη, χαμόγελο και καλοσύνη.

Γιατί οι άνθρωποι με ευγένεια είναι οι πιο όμορφοι!» Κ. Μαριδάκης

Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι γνωστός παγκοσμίως για τις δράσεις του προωθώντας όπως εκείνος ξέρει την Ελληνική πολιτιστική διπλωματία την ειρήνη, την αδελφοσύνη των λαών στις Οικουμενικές αρχές και άξιες που διασώθηκαν στη Σαλαμίνα, την πολιτιστική μας κληρονομιά και την προβολή της χώρας μας.

Η επίσκεψή του σύμφωνα με τα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, για το τάμα του στον Αρχάγγελο Ταξιάρχη Μιχαήλ του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, επισκέπτοντας  και προσκυνώντας τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Ειρήνης, τους Ιερούς Ναούς της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής με τις κατακόμβες, του Παπά-Φώτη Λαυριώτη τον δια Χριστόν σαλό, του Αγίου Γεωργίου στην πανέμορφη Σκόπελο και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης όπου φυλάσσεται το Ιερό Άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος  Θεοδώρου του Βυζαντίου πολιούχου της νήσου Λέσβου αν και είχε καθαρά προσωπικό χαρακτήρα, δεν έλειψαν αρκετές συγκινητικές στιγμές και εκδηλώσεις θαυμασμού απο τους κατοίκους του νησιού αναγνωρίζοντας τον κ. Μαριδάκη απο τις δημόσιες εμφανίσεις του τόσο στην τηλεόραση οσο και στον τύπο, προβάλλοντας με μια ιδιαίτερη αγάπη το όμορφο αυτό νησί. 

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης  έχει στενή σχέση με τη θρησκεία από μικρή κιόλας ηλικία, έχοντας αναπτύξει προφίλ ιδιαιτέρως πιστού Ορθόδοξου Χριστιανού.

Ένας πατριώτης, με τη βαθιά έννοια του όρου χωρίς να είναι ποτέ προκλητικός ούτε λαϊκιστής. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν διολισθαίνει σε εθνικιστικές κορώνες ενώ αντιθέτως εξέπεμψε το πλέον προοδευτικό παγκόσμιο μήνυμα συνύπαρξης όλων των λαών στην  επέτειο των 2.500 χρόνων απο τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τιμώντας ΟΛΟΥΣ τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, φυλής θρησκείας και κοινωνικής τάξης.

Με βαθιά μόρφωση και καλλιέργεια, προβάλλει σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με σπάνια ρητορική δεινότητα τα πιστεύω του, αναδεικνύοντας πάντα το εθνικό συμφέρον.

Ιδεολογικά συντηρητικός, σεμνός, ταπεινός, ανθρωπιστής, ιδεολόγος, προσηνής και ευγενικός πάντα στην πρώτη γραμμή σε κάθε εθελοντική δράση και ανθρωπιστικό / φιλανθρωπικό έργο, πιστεύοντας ακράδαντα στα λόγια του Προέδρου Κέννεντυ: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου» χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως έναν απλό εθελοντή χωρίς να προβάλλει τους τιμητικούς του τίτλους που εχει αποκτήσει σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Αυτές οι συμβολικές κινήσεις δείχνουν την ποιότητα ενός ανθρώπου που τον εκτιμούμε όλοι εμείς που τον γνωρίζουμε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς.