Κυριάκος Μαριδάκης: Συντάσσομαι με την πρόταση της κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

“Είμαι στη διάθεση της κοσμητείας και της πολιτείας να βοηθήσω ως απλός εθελοντής”

Το μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες- Σαλαμίνα 2020 και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς σε δήλωση του συντάσσεται στην πρόταση της Προέδρου της Κοσμητείας και Πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNESCO κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για την απόφαση της να αναστείλει προς το παρόν τις επετειακές εκδηλώσεις για την αντιμέτωπη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Μαριδάκης δήλωσε: “Ως Μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020” συντάσσομαι, απολύτως με την πρόταση της Προέδρου μας και Πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNESCO κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη θέτοντας τον εαυτό μου στην διάθεση της κοσμητείας και της πολιτείας ως απλός εθελοντής, συνδράμοντας στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν είμαστε ενωμένοι όπως στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας βγαίνουμε πάντα νικητές, γράφοντας χρυσές σελίδες στη παγκόσμια ιστορία. Ετσι και σήμερα όλοι μαζί #μενουμε_σπιτι
και ενωμένοι με την βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία.”

Εμείς συγχαίρουμε για αλλη μια φορά τον κ. Μαριδάκη που δείχνει για αλλη μια φορα το παράδειγμα προς μίμηση της εθελούσιας προσφοράς του, προς το κοινωνικό σύνολο με την ταπεινοτητα που τον διακρίνει.

Είναι αλήθεια ότι η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται από τις διάφορες πολιτικές που ακολουθούνται, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι όλοι κρύβουμε έστω και λίγα δείγματα αλληλεγγύης. Ο καθένας από εμάς επηρεάζεται σε διαφορετικό βαθμό από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και εκφράζεται ανάλογα.

Όλους, όμως, μας ενώνει η κοινή ανάγκη να προσφέρουμε σε κάποιον συνάνθρωπό μας ή σε μια ομάδα ανθρώπων ή σε ένα ίδρυμα ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος μέσω του οποίου μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: “Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλα τα μέλη της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020″ και στον λαό μας που τιμάμε όλοι μαζί φέτος τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η ιστορία μας είναι πολύτιμη για την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας, ωστόσο αυτή τη στιγμή υποκλινόμαστε στους σύγχρονους ήρωες που παλεύουν για την υγεία και την επιβίωσή μας απέναντι σε έναν σύγχρονο παγκόσμιο και αόρατο εχθρό, την πανδημία του Covid19, συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία μας. Στον πόλεμο αυτό, τα όπλα μας είναι τα φάρμακα, η περίθαλψη, η ενημέρωση και η πρόληψη μέσω της παραμονής στο σπίτι. Δύναμή μας η πίστη μας, η πειθαρχία και η διορατικότητα. Οι νίκες μετριούνται σε ασθενείς που γίνονται καλά αλλά και σε καθέναν και καθεμία που δεν νοσεί ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Η ιδιαίτερη προσοχή μας δίνεται στις ευπαθείς ομάδες, στους ηλικιωμένους, στα άρρωστα παιδιά, αλλά και στον διπλανό μας που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Όταν θα βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη, θα μπορέσουμε να τιμήσουμε όπως τους αρμόζει τη μεγάλη μας αυτή επέτειο αλλά και την τωρινή μας νίκη, γιατί είμαι σίγουρη πως θα νικήσουμε και αυτή τη φορά! Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, τιμάμε τους προγόνους μας, αλλά αυτή τη στιγμή με τα δραματικά γεγονότα να εξέλίσσονται γύρω μας, προτεραιότητα έχουν οι σύγχρονοι ήρωες. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε και να τιμήσουμε. Όταν έρθουν καλύτερες μέρες θα σκεφτούμε και την ιστορία μας”