Κυκλοφόρησε το νέο προωθητικό video της καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» με πρεσβευτή τον Άγγελο Χαριστέα

To σωματείο «Όραμα Νέων Youthorama» που εδρεύει στο Πανόραμα του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, υλοποιεί εδώ και 3,5 χρόνια την παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» μοιράζοντας δωρεάν τη μοναδική ειδική μπάλα και για παιδιά – νέους με οπτική αναπηρία.

Η μπάλα δεν πωλείται αλλά μόνο δωρίζεται.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το UEFA Foundation for Children υποστηρίζει της παγκόσμια καμπάνια και για τις ανάγκες προβολής της σύμπραξης, δημιουργήθηκε το νέο προωθητικό video με τον Πρεσβευτή και ποδοσφαιρικό θρύλο, κ. Άγγελο Χαριστέα.

Η κύρια ανοικτή δράση του εγκεκριμένου ετήσιου προγράμματος της UEFA Foundation for Children “Adopt a ball for all” φιλοξενήθηκε στο UEFA Village της Βουδαπέστης κατά τη διάρκεια του UEFA EURO 2020. Οι βιωματικές εκδηλώσεις είχαν τριήμερη διάρκεια, με συμμετοχή από το ευρύ κοινό 11.000 επισκεπτών σε καθημερινή δράση, με αποκορύφωμα την ημέρα του αγώνα Γαλλία – Πορτογαλία. Αρχικά, παρουσία της επίσημης μασκότ μοιράστηκαν στην κεντρική σκηνή του UEFA Football Fan Zone 750 A ball for all για κάθε παιδί με οπτική αναπηρία της Ουγγαρίας ηλικίας 1-12 ετών.

Σε όλα τα UEFA Village των 11 χωρών προβάλλονταν καθημερινά το νέο προωθητικό μήνυμα με πρωταγωνιστές τον Άγγελο Χαριστέα και τον 8χρονο Λέανδρο με οπτική αναπηρία, με την υποστήριξη της Stone Group International, του E+ Νεολαία Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., του Erasmus+ Sport και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη όπου εδρεύει ο φορέας.

Μπορείτε να δείτε το προωθητικό video όπως το ανέβασε το Ίδρυμα της UEFA https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0Vk9gWm-L3azKX_GwsueSY_UokqEf1-Dseb0Ges84xzKjpHDAG_3yu9Ow&v=U80aYqEBKjg&feature=youtu.be

Στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος και της παγκόσμιας καμπάνιας “Μία μπάλα για όλους’, της μοναδικής πατενταρισμένης μπάλας στον Ο.Β.Ι. και για παιδιά με οπτική αναπηρία, έχουν διανεμηθεί δωρεάν 6.500 ειδικές μπάλες σε 206 χώρες και περιοχές ενώ έχουν απομείνει μόνο 9 χώρες αναγνωρισμένες από τα Ηνωμένα Έθνη που δεν έχουν παραλάβει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Ετοιμάζεται το ντοκιμαντέρ στην Αγγλική γλώσσα με τελική χώρα γυρισμάτων την Κένυα, όπου θα μοιραστούν 750 μπάλες στους 700 μαθητές και μαθήτριες με οπτική αναπηρία στο Thika Elementary & High School for the Blind.

Το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα πλαισιωθεί πλέον από τη νέα παιδική θεατρική παράσταση «Μία μπάλα για όλους». Η Βαρβάρα Δουμανίδου είχε γράψει το παιδικό παραμύθι και τώρα τη συνέχειά του σε ένα μαγικό θεατρικό κείμενο ενώ σκηνοθετεί και την παιδική παράσταση. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει με 8 ηθοποιούς από το Θέατρο του Άλλοτε, η πρεμιέρα έχει οριστεί 5/9/2021 στο ανοικτό Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών Λευκωσίας χωρητικότητας 1.650 θεατών ενώ από τον Οκτώβριο θα ανέβει στο Θέατρο Αυλαία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο του φορέα ‘’Όραμα Νέων’’ http://www.youthorama.gr Ηλία Μάστορα, για την παγκόσμια καμπάνια http://www.aballforall.com & http://www.aballforall.eu με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επικοινωνίας [email protected]. Όλες οι δράσεις υλοποιήθηκαν βάσει των νέων συνθηκών με γνώμονα την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Οι φωτογραφίες, πλάνα drone είναι του φωτογράφου Λάμπρου Καζάν ενώ το video του Τόμις – Κώστας Βρακάς σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου.